Beljajeva Embrichi heitlusest: karjusime nii, et pea hakkas ringi käima

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti epeenaiskond Rio olümpiamängude veerandfinaalis Lõuna-Korea vastu.
Eesti epeenaiskond Rio olümpiamängude veerandfinaalis Lõuna-Korea vastu. Foto: Hendrik Osula/Ekspress Meedia

Rio olümpiamängude naiste epee vehklemise võistkonnavõistluses ülinapilt veerandfinaalis Lõuna-Korea alistanud ja poolfinaali jõudnud Eesti naiskonna kandis võidule Irina Embrich. Viimases vahetuses tuli ta esmalt välja kahetorkelisest kaotusseisust ja pääses omakorda ise kahe torkega juhtima, kuid lubas lõpu eel vastasel viigistada. Ühe torkeni kestnud lisaajal oli ta siiski kindlam. 

«Lisaajal olin vastase rünnakuks valmis. Õnneks tegigi ta nii, nagu arvasin, tõmbusin kaitsesse ja sain teha puhta torke,» kirjeldas Embrich otsustavat hetke. «Rajale minnes mõtlesin, et kui vahe pole suur, siis suudan järgi pingutada.»

Embrich jäi kolme matši peale kokku seitsme torkega plussi. Erika Kirpu saldo oli miinus kaks ja Julija Beljajeval miinus neli. Beljajeva sõnul oli tema ja Kirpu ülesanne anda Embrichile viimaseks heitluseks võimalikult mugav positsioon. Otsustav duell sõi aga ka kaasvõistlejate närve.

«Karjusime nii kõvasti, et mul hakkas pea ringi käima,» sõnas Beljajeva. «Tegelikult oli meil kõigil kramp sees, kuid loodetavasti jäi see kõik nüüd rajale ja poolfinaalis Hiina vastu tegutseme vabamalt.»

Eesti ja Hiina vaheline poolfinaal algab kell19.15.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles