ROK: publikuarv Rios valmistab pettumust

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi rannavõrkpalliplats Rio olümpiamängudel.
Tühi rannavõrkpalliplats Rio olümpiamängudel. Foto: SCANPIX

Rio de Janeiro olümpiamänge peetakse mitmete asjatundjate poolt «raskeimaks», mis kunagi aset on leidnud ning Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) jaoks valmistab pealtvaatajate arv pettumust.

ROKi asepresident John Coates tunnistas, et tühjad kohad mitmetel võistlusväljakutel tekitavad temas frustratsiooni. Võrreldes 2012. aasta olümpiamängudega Londonis on vahe suur, sest neli aastat tagasi olid enamikel võistlustel piletid välja müüdud. «Need on kõige raskekujulisemad olümpiamängud, millega oleme kunagi vastamisi seisnud. Ma väga loodaksin, et Rios oleks rohkem publikut,» rääkis Coates.

Olümpiamängude korraldajad väidavad, et 84 protsenti piletitest on välja müüdud, kuid sellegipoolest on mitmed spordiväljakud väga hõredalt rahvastatud. «Me mõistame, et nad jaotavad pileteid vaesrahvale ja koolilastele, kuid see ei kajastu võistluspaikade täitumuses,» sõnas ta. Lõpuks lisas Coates, et ta ei kahetse olümpiamängude korraldamise loa andmist Brasiiliale, sest oluline on sellist suursündmust erinevate maailmajagude kätte usaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles