Tennise noorte meistrivõistlustel domineerisid Daniil Glinka ja Sofia Tšeklistova

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniil Glinka ja Johannes Seemann.
Daniil Glinka ja Johannes Seemann. Foto: Eesti Tenniseliit

Täna selgusid Pärnus Eesti meistrid tennise kahes vanuserühmas (kuni 12-aastased ja kuni 16-aastased). Homme alustavad aga võistlustega kuni 14-aastased ja kuni 18-aastased tennisistid. Mängud tõotavad tulla põnevad, sest võistlustules on kõik tiitlikaitsjad ja ka nende lähimad konkurendid.

Kuni 12-aastaste seas oli poistest võitmatu Markus Kristofer Sinivee, kes tasavägises finaalis alistas Andreas Sillaste 6:1, 3:6, 7:5. Paarismängus olid poisid ühel pool võrku ja nende vastasteks üksikmängu poolfinaalides kaotustega leppinud Hendrik Katmuk ja Oliver Ojakäär. Mäng oli tasavägine, kuid siiski õnnestus paaril Katmuk/Ojakäär revanš võtta tulemusega 6:4, 4:6, 10:8. Tüdrukute finaalis oli Karolin Kurvits parem Karola Suvistest 6:1, 6:3. Paarismängus olid vastamisi Aurelia Riga/Karola Suviste ja Veera Beljajeva/Emma Namnieks. Päeva võrdseimast mängust väljusid võitjatena kolmes setis Beljajeva/Namnieks  7:6(2), 6:7(3), 10:7.

Eesti meistriks kuni 16-aastaste poiste seas krooniti Daniil Glinka, kes alistas finaalis tiitlikaitsja Robin Erik Partsi 7:6(4), 6:1. Paarismängu finaalis olid noormehed uuesti vastamisi, Partsi paariliseks Alexander Georg Mändma ja Glinka paariliseks Johannes Seemann. Võidu said Glinka ja Seemann 6:3, 7:6(5) ning Glinka läheb üllatuslikult koju koguni kahe meistritiitliga. Kuni 16-aastaste neidude finaalis olid vastamisi Katriin Saar ja Sofia Tšeklistova. Kuigi alguses sai mängu paremini sisse Saar, võitis otsustavas setis Tšeklistova 4:6, 6:1, 6:2. Ka neidude paarismängu finaalis olid üksikmängu finalistid uuesti vastamisi, Saar mängis paaris Saara Orava ja Tšeklistova Carol Plakkiga. Mängu võitsid Tšeklistova ja Plakk tulemusega 6:4, 6:2 ning nii sai ka Tšeklistovast kahekordne meister.

Segapaarismängu finaali jõudsid Kenneth Koort/Helene Liivik ja Alexander Georg Mändma/Saara Orav. Mändmale ja Oravale oli see teine järjestikune mäng, kuid mees- ja naispaarismängus saadud kaotustele järgnes võit 6:2, 6:1. Kuigi enne tänaseid finaale oli koguni üheksal sportlasel võimalus kahekordseks meistriks tulla, õnnestus see vaid Daniil Glinkal ja Sofia Tšeklistoval.

Homme asuvad võistlustulle kuni 14-aastased tennisistid. Tütarlastest läheb tiitlit kaitsma Carol Plakk, kelle suurimaks konkurendiks on Katriin Saar, kellele ta mõni päev tagasi kuni 16-aastaste konkurentsis veerandfinaalis kaotas. Poistest on favoriit möödunud aasta võitja Alexander Georg Mändma, kes näitas head mängu ka kaks aastat vanemate seltskonnas, jõudes poolfinaali. Tema suurimateks ohustajateks on eelmisel aastal kaks aastat nooremate seltskonna esikolmik Marten Murrand, Hugo Kristianson ja Mark Lajal.

Homme algab ka kuni 18-aastaste turniir ja selleski vanuserühmas on võistlustules eelmise aasta meistrid. Tiitlikaitsjat Maileen Nuudit ohustavad täiskasvanute Eesti meister Maria Lota Kaul, Merko Openil head hoogu näidanud Elena Malõgina ja kuni 16-aastaste konkurentsis poolfinaali jõudnud Saara Orav. Noormeestest pakub tiitlikaitsja Kenneth Raismale kõige suuremat konkurentsi Mattias Siimar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles