Keenia kergejõustikutreener andis Rios sportlase asemel dopinguproovi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferguson Rotich
Ferguson Rotich Foto: ALY SONG/REUTERS

Keenia kergejõustiku treener John Anzrah saadeti Rio olümpialt koju, kuna ta kehastus sportlaseks ning andis tema eest uriiniproovi.

Treeneri valdusest avastati eelmise aasta maailmameistrivõistluste 800 meetri jooksu neljanda mehe Ferguson Rotichi akrediteeringu kaart. Dopingukütid läksid Rotichilt võistlusvälist dopinguproovi võtma. Kuigi Anzrah üritas selgitada, et ta ei ole sportlane, sundisid dopingukütid tal uriiniproov anda. Seda ta ka tegi ning andis paberile isegi allkirja.

«See on nii rumal juhtum. Sellise kogumusega treener ei tohiks sportlase akrediteeringuga ringi käia. Tõenäoliselt tahtis ta lihtsalt mingisse kindlasse kohta ligipääsu, kuid kes see millegi sellise peale tuleb,» kommenteeris juhtunud Keenia delegatsiooni juht Stephen Soi.

Pole veel teada, kas Anzrahi ootab ees ka karistus. «Kohe kui sellest teada saime, esitasime dopinguküttidele sportlase ID-kaardi. Sportlane andis oma dopinguproovi ning nõustusime, et treener käitus vastutustundetult,» jätkas Soi.

Tegemist on juba teise Keenia kergejõustiklasi puudutava skandaaliga Rios. Eelmisel nädalal üritas Keenia koondise mänedžer Michael Rotich anda altkäemaksu Keenia Antidopinguliidu töötajale.

The Times vahendas, et Rotich tahtis Keenia Antidopinguliidu töötajale anda 10 000 inglise naela suurust altkäemaksu, et võimalike kahtlaste proovide esinemisel silm kinni pigistataks. Mehe skeemitamine võeti aga linti ja paljastati, laupäeval paluti Rotichil kodumaale naasta, et juhtunut põhjalikumalt uurida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles