Robert Harting: miks Bolt vaikib? (2)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: SCANPIX

Kettaheite valitsev olümpiavõitja Robert Harting on tuntud sportlaste õiguste ees seisja ning dopingu vastu võitleja. Kui tema ütleb alati oma seisukoha kõva häälega välja, siis maailma kõige kuulsam kergejõustiklane Usain Bolt hoiab vaiksemat profiili. See Hartingule ei meeldi.

«Hea meelega küsiksin Boltilt, miks ta ei võta dopinguteemadel sõna. Maailma kõige kuulsam kergejõustiklane peab aruteludes osalema ja võitlema puhta spordi nimel. Eriti arvestades, et vahele on jäänud palju sprintereid ning ka teda ennast on pettustes kahtlustatud,» vahendab Inglismaa meedia Hartingu sõnu.

Mõne päeva eest rääkis Bolt dopinguteemal BBC-le: «Inimestel peab olema usku. Me sööme petturid välja ning liigume õiges suunas.»

Kergejõustikut on viimastel aastatel tabanud suured dopinguskandaalid, mis peamiselt on puudutanud Venemaad ja Keeniat, kuid pettureid on välja imbunud ka paljudest teistest riikidest.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles