Kahe kange duell kerkib vooru tähtsaimaks heitluseks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infonet - Levadia 3:2. Esiplaanil Rimo Hunt (vasakul) ja Pavel Marin.
Infonet - Levadia 3:2. Esiplaanil Rimo Hunt (vasakul) ja Pavel Marin. Foto: Erik Prozes

Jalgpalli Eesti meistriliiga 23. voor viib põnevusmängus vastamisi tabeli kaks esimest, Infoneti ja Levadia. Lisaks sellele laupäevaõhtusele kohtumisele näitab Postimees otsepilti ka reedesest Sillamäe Kalevi ja Nõmme Kalju duellist – esimene jahib eurokohta, teine üritab püsida liidrite kannul.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Sillamäe Kalev - Nõmme Kalju

Reedel 12. augustil kell 19.00 Sillamäel Kalevi staadionil

Liigatabelis on Nõmme Kalju 42 punktiga neljandal ja Sillamäe 31 punktiga viiendal kohal. Samas on vahepeal euromängudega hõivatud olnud Kaljul lähimast jälitajast kaks kohtumist vähem peetud. Sillamäe leidis suve keskel hea hoo, kui järjest võideti neli mäng ja löödi neis kokku 15 väravat, kuid eelmises voorus jäädi 1:2 alla Tallinna Levadiale.

Kalju on samal ajal olnud raskustes tiheda mängugraafikuga ning viimati lepiti Paide Linnameeskonna vastu kodus 1:1 viigiga, kusjuures eduseis anti käest alles mängu viimastel sekunditel. Enne seda viigistati ka 0:0 Pärnu Linnameeskonnaga ning nii jäädakse nüüd tabelijuhist Infonetist maha üheksa, teisel kohal olevast Levadiast seitsme ning kolmandaks kerkinud Florast ühe punktiga. Tõsi, võrreldes Infonetiga on Kaljul varuks üks ning Levadia ja Floraga kaks kohtumist.

Hooaja esimese omavahelise mängu võitis Kalju märtsis avavoorus Hiiu staadionil 2:0. Teine kohtumine peeti juunis Sillamäel ja kuigi Kalev läks poolajapausile eduseisus, tuli neil lõpuks tunnistada Kalju 3:1 paremust.

Sillamäe poolel ei saa mängukeelu tõttu kaasa teha keskkaitsja Igor Dudarev.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Nõmme näitas head mängu Euroopa liigas ja on kindlasti ohtlik vastane Premium liigas. Meil on olnud erinevaid mänge omavahel, aga iga mäng jäi meelde selle põnevuse tõttu. Loodan, et juhtub nii ka sel mängul ja mõlemad võistkonnad annavad ennast kõik väljakul. Ja sellises olukorras meie ülesanne on korjata maksimumpunktid.»

Sillamäe ründaja Aleksandr Volkov: «Nii meil, kui ka Kaljul on vaja punkte võtta. Saab olema väga huvitav mäng ja omalt poolt me tahaksime kutsuda staadionile kõiki fänne, et rõõmustada neid väravate ning võiduga. Kõik staadionile!»

Kalju peatreener, mulluse hooaja alguses veel Sillamäed juhendanud Sergei Frantsev: «Sillamäe meeskond on ennast viimase kuu jooksul hästi täiendanud ja näitas tugevat mängu Levadia vastu. Meid ootab ees raske mäng!»

Kalju poolkaitsja Artjom Dmitrijev: «Mängud võõrsil on alati raskemad kui kodus, eriti Ida-Virumaal. Peale kahte viiki kodus on meil aeg uuesti rõõmustada oma toetajaid võiduga!»

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tallinna Infonet – Tallinna Levadia

Laupäeval 13. augustil kell 19.00 Tallinnas Infoneti Lasnamäe staadionil

Voorule paneb eriti võimsa punkti Tallinna Infoneti ja Tallinna Levadia mõõduvõtt. Infonet on 21 mänguga kogunud 51 punkti ning asub Premium liiga tabeli kõrgeimal astmel. Teisel positsioonil olev Levadia on pallinud ühe kohtumise rohkem ning teeninud kaks punkti vähem. Kas nad suudavad Infonetist mööduda või suurendavad lasnamäelased tiitlirivaaliga vahet?

Viimases voorus said mõlemad klubid napi võidu. Infonet alistas võõrsil Tartu Tammeka tulemusega 1:0, Levadia oli koduväljakul Sillamäe Kalevist parem 2:1. Selle hooaja omavahelistes matšides on mõlemad kodukohtumisest 3 punkti kätte saanud. Aprillis tõi Levadiale 1:0 võidu Igor Morozov. Mais peetud põnevuskohtumises päästis Infonetile 3:2 triumfi Vladimir Avilovi värav.

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Mänge esineliku vahel võib kutsuda kuue punkti mängudeks. Omavahelistes mängudes oleme viigis. Arvan, et viik selles kohtumises ei sobi kummalegi meeskonnale. Sellest tulenevalt kavatsevad mõlemad meeskonnad mängida võiduni ning pealtvaatajaid ootab kompromissitu mäng. Ootame oma fännide toetust ning anname endast kõik, et neid rõõmustada nii oma mängu kui ka tulemusega.»

Infoneti väravavaht Matvei Igonen: «Laupäeval ootab meid väga tähtis mäng Levadiaga. Säilitamaks liidripositsiooni peame ilmtingimata võtma 3 punkti. Arvan et mäng tuleb pingeline ning huvitav. Soovime oma võiduseeriat jätkata!»

Levadia juhendaja Igor Prins: «Laupäeval ootab ees liidrite heitlus FC Infoneti vastu. Kohtumine kujuneb kindlasti väga võitluslikuks ja publiku jaoks haaravaks. Läheme mängule vastu hea enesetundega ning üritame kolm punkti tabelisse juurde saada.»

Levadia ründaja Rimo Hunt: «Mängime laupäeval Premium Liiga liidritega. Tuleb raske mäng. Peame olema kaitses distsiplineeritud ja kolm punkti ära tooma.»

Tallinna Flora – Pärnu Linnameeskond

Reedel 12. augustil kell 19.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee

Tallinna Flora on uue peatreeneri Argo Arbeiteri all üles võtnud märkimisväärse hoo. Uus loots on Kitseküla klubi juhendanud seni nelja võiduni neljast kohtumisest, väravatevaheks suisa 17:2. Reede õhtul võtavad nad koduväljakul vastu 13 punktiga tabeli eelviimasel real paikneva Pärnu Linnameeskonna, kes viimati alistas koduplatsil Rakvere Tarvase tulemusega 2:1.

43 punktiga Premium liiga kolmas Flora kohtus Pärnuga ka kahel korral aprillis, mil vastased kahel korral alistati. Kui võõrsil alistati suvepealinlased 3:0, siis kodus duubeldati skoori ning löödi pärnakatele 6 vastuseta väravat. Numbrid soosivad tallinlasi, kas Pärnu suudab nende edule pidurit panna ning üllatuse meisterdada?

Flora poolt peab kollaste kaartide tõttu kohtumise vahele jätma äärekaitsja Markus Jürgenson.

Flora peatreener Argo Arbeiter: «Meie seis ei ole muutunud – me peame võitma. Sellele mängule läheme vastu täie tõsidusega. Tõsi, enesekindlalt, aga samas andes endale aru, et midagi meile selles mängus kergelt ei anta.»

Flora ründaja Rauno Sappinen: «Meeskond on heas hoos. Ees ootab kodumäng, klubi on publikule palju tegevust ja meelelahutust välja mõelnud ning kuttidega teeme omalt poolt kõik, et inimestele ka platsil silmailu pakkuda. Läheme head seeriat jätkama ja väravaid lööma!»

Pärnu Linnameeskonna juhendaja Marko Lelov: «Ega Flora taktika ja ka mängijate positsioonide vahetused meile üllatusi ei paku. Pigem on väljakutse, kuidas me neid olukordi suudame kontrolli all hoida. Tähtis on hakkama saada üks ühele duellides, mis taandub lõpuks võistkondlikule mängule.»

Pärnu keskkaitsja Karl Palatu: «Järjekordne mäng tiitlinõudleja vastu, kus meile eksimusi ei andestata. Punkti või punktide teenimiseks peame ennast tublisti ületama. Saame mängida pingevabalt mängu, kus vastasel on kaotada rohkem kui meil.»

Narva Trans – Rakvere Tarvas

Reedel 12. augustil kell 19.00 Narvas Kreenholmi staadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee

Reede õhtul madistavad Narvas kaks tabeli alumise otsa klubi. Kaheksandal kohal asuv kohalik Trans on 22 mänguga kogunud 20 punkti, Premium liiga viimane Tarvas on 21 matšiga kogunud kõigest ühe punkti, mis teeniti aprillikuu teisel päeval just Narvas, kui Transiga Fama staadionil 2:2 viiki mängiti. Naljakuul kohtuti veel korra, siis oli Narva võõrsil 1:0 parem. Kas Rakvere suudab Narvast taas punkte koguda ning naabermaakonnast oma hooaja esimese võidu kaasa tuua?

Eelmises voorus võitles Tarvas võõrsil tabeli üheksanda Pärnu Linnameeskonnaga ning sai napi 1:2 kaotuse. Trans tunnistas võõrsil värske peatreeneri Argo Arbeiteri käe all uue hingamise leidnud Tallinna Flora 1:4 paremust.

Narva Transi juhendaja Adjam Kuzjajev: «Iga mäng on meie jaoks raske mäng. Igas mängus on olnud meil võimalused võita. Nüüd on aeg hakata neid võimalusi realiseerima!"

Transi väravavaht Aleksei Matrossov: «Meid ootab keeruline mäng vastasega, kes võitleb lõpuni. Meie ülesanne on saada 3 punkti. Katsume mängida treeneri juhiste järgi ning rõõmustada oma fänne ilusa mänguga.»

Rakvere Tarva peatreener Urmas Kirs: «Narvast pärineb Tarva senise hooaja ainus punkt. Anname parima ja vaatame, mis seekord käte vahele jääb.»

Rakvere poolkaitsja Samuel Vard: «Ees on ootamas mäng atraktiivset jalgpalli mängiva Narva Transi vastu. Nägin nende kaht viimast kohtumist Infoneti ja Floraga. Nende mängude põhjal julgen öelda, et tegu on meeskonnaga, kes peaks liigatabelis kindlasti kõrgemal positsioonil asetsema. Tuleb kindlasti raske mäng, kuid sellest hoolimata lähme mängule 3 punkti järele ja anname omalt poolt selle tulemuse saavutamiseks maksimumi.»

Paide Linnameeskond – Tartu Tammeka

Laupäeval 13. augustil kell 16.00 Paide linnastaadionil

Mängu näitab otsepildis portaal ERR Sport 

Premium liiga 23. vooru laupäevase päeva avab alati tuline vastasseis Paide Linnameeskonna ning Tartu Tammeka vahel. Seekordsele mängule lisab leeki tõik, et mõlemad meeskonnad on 22 mänguga turniiritabelisse kirja saanud 26 punkti. Parema väravatevahe tõttu on Paide kuues ning Tammeka seitsmes. Viimases voorus käis edukamalt Paide käsi, tänu Taavi Rähni üleminutite väravale viigistasid nad võõrsil Nõmme Kaljuga 1:1. Tammeka jäi kodus tulemusega 0:1 alla liidrile Tallinna Infonetile.

Hooaja kahes esimeses omavahelises mängus on võidurõõmu maitsnud koduvõistkonnad. Tammeka alistas märtsis Paide tänu Kristjan Tiiriku ja Martin Jõgi väravatele 2:0. Juulis sai Paide tänu Vjatšeslav Zahovaiko kübaratrikile 3:0 revanši. Kes särab seekord?

Paide Linnameeskonna juhendaja Meelis Rooba: «Paidel on tulemas väga tähtis mäng Tammekaga, kes on tabelis meiega samal real. Nagu tabeliseis näitab, on tegemist võrdsete meeskondadega ja otsustavaks saab meeskondlik mäng. Laupäeval toimub ka meie klubi perepäev ning loodame, et staadionil toetab meid väga palju rahvast!»

Paide ründaja Marten Saarlas: «Eelmine mäng Nõmme Kaljuga näitas, et distsipliinist kinni hoides suudab Paide mängida ka tugevate vastastega hästi ja võtta neilt punkte. Tammekal on sama palju punkte kui Paidel ja laupäevases mängus lähme kodupubliku ees kindlasti 3 punkti järgi, et neist tabelis kaugemale rebida.»

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Ees on ootamas ülimalt tihe mängudegraafik ja Paide mängust saab kõik alguse. Viimati kohtudes ei suutnud me Zahovaikot pidurdada ja lasime endale kolm vastuseta väravat lüüa, seekord peame olema kaitses kavalamad ja kui suudame taga nulli hoida, siis on vähemalt punkt garanteeritud.»

Tartu poolkaitsja Martin Miller: «Eelmise mängu 0:3 kaotusega ei saa mitte kuidagi rahule jääda. Peame tegema omad korrektuurid ja teisele mängule minema nii suure tahtmisega, et meid rahuldaks ainult võit. Peame kindlustama endale kuuenda koha.­»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles