Eelvõistlus mängis Kanterile kätte suure võimaluse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter Rio OMi eelvõistlusel
Gerd Kanter Rio OMi eelvõistlusel Foto: Tairo Lutter

Rio olümpiamängude kettaheite eelvõistlus ei kujunenud ettearvatult kuigi kõrgetasemeliseks. See pole aga peamine – oluline on hoopis see, et Eesti vägilased Gerd Kanter ja Martin Kupper pääsesid tänasele lõppvõistlusele, sakslasest Londoni olümpiavõitja Robert Harting jäi aga 12 parema hulgast välja. Lõppvõistlusel on hulk selliseid mehi, kes ei tohiks täna suurde mängu sekkuda.  

Täna kell 16.50 algava lõppvõistluse suurimaks kullapretendendiks tõusis poolakas Piotr Malachowski. Juuli alguses Amsterdamis Euroopa meistriks kroonitud mees heitis eelvõistluste parima tulemuse 65.89. Peale Malachowski suutis hirmkõrgeks kruvitud kvalifikatsiooni normi täita ka 65.86 heitnud Lukas Weisshaidinger. Samas peaks 24-aastane austerlane olema üks nendest, kelle medalivõitmise tõenäosus on üsna väike.

Teisel katsel 64.02 heitnud Kanteri ette mahtusid veel sakslane Christoph Harting ja leedulane Andrius Gudžius. Noorem Harting on pikaks heiteks võimeline ka täna, kuid samas tasub meenutada, et ükski lõppvõistlus pole tal veel õnnestunud. Gudžis on pigem üllatusmees, kes vaevalt suudab kahel päeval järjest paugutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles