Phelps kaotas Singapuri imemehele ja 23. olümpiakulda veel ei võitnud

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA's Michael Phelps in action during his Men's 100m Butterfly Semi-Final at the Olympic Aquatics Stadium on the sixth day of the Rio Olympic Games, Brazil.
USA's Michael Phelps in action during his Men's 100m Butterfly Semi-Final at the Olympic Aquatics Stadium on the sixth day of the Rio Olympic Games, Brazil. Foto: Martin Rickett/PA Wire/Press Association Images

Läbi aegade edukaim olümpiasportlane Michael Phelps sai Rio mängudel 100 meetri liblikujumises teise koha, kui jäi alla olümpiarekordi 50,39 välja ujunud 21-aastasele Singapuri esindajale Joseph Schoolingule.

Et lisaks Phelpsile ujusid aja 51,14 välja ka Chad le Clos (LAV) ja Laszlo Cseh (Ungari), antakse välja koguni kolm hõbemedalit.

Pheplsil on nüüd 22 kuldmedali kõrval kolm hõbedat ja kaks pronksi. 23. kuldmedal on tal võimalus võita homme, kui USA meeskond teeb kaasa 4x100 meetri kombineeritud teateujumise finaalis. Seni on ta Rios võitnud neli kulda: 200 meetri liblikujumises, 200 meetri kompleksujumises, 4x100 ja 4x200 meetri teateujumises.

Ka poolfinaalis kiireimat aega näidanud Schooling polnud varem olümpiamedalit võitnud. Maailmameistrivõistlustelt on tal ette näidata pronks 2015. aasta MMi 100 meetri liblikujumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles