Kupper jäi dramaatilises kettafinaalis viimaste heidetega esimesena medalita, Kanter viies (9)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rio de Janeiro olümpiamängude dramaatilises kettaheitefinaalis said eestlased Martin Kupper ja Gerd Kanter vastavalt 4. ja 5. koha!

Olümpiavõitjaks krooniti Christoph Harting, kes heitis viimases voorus 68.37. Hõbemedali teenis 67.55ga poolakas Piotr Malachowski ning pronksmedali saab kaela 67.05 heitnud Saksamaa heitja Daniel Jasinski.

Suur draama leidis aset viimases voorus, kus seitsmendaks langenud Kupper heitis 66.58 ja tõusis teiseks. Eestlane oli kuni võistluse kolme viimase heiteni kinni seega hõbemedalis.

Esmalt pani aga juurde Jasinski, kes heitis 67.05 ja kerkis omakorda teiseks. Seejärel ringi tulnud Harting kõmmutas aga 68.37 ja tõusis liidriks.

Terve võistluse juhtinud Malachowski ei suutnud enam juurde panna ning tema leppis hõbemedaliga.

Võistluse eel eestlaste suurimaks lootuseks olnud Kanter tegi oma parima heite avavoorus, kus ta sai kirja 65.10. Kahel eelmisel olümpial medali võitnud Kanter sai selle tulemusega viienda koha.

LÕPPSEIS!

1. Christoph Harting (Saksamaa) 68.37

2. Piotr Malachowski (Poola) 67.55

3. Daniel Jasinski (Saksamaa) 67.05

4. Martin Kupper (Eesti) 66.58

5. Gerd Kanter (Eesti) 65.10

6. Lukas Weisshaidinger (Austria) 64.95

7. Zoltan Kövago (Ungari) 64.50

8. Apostolos Parellis (Küpros) 63.72

Võistluse eel:

Gerd Kanter sai eilses kvalifikatsioonis A-grupis kirja tulemuse 64.02, Martin Kupperi parimaks jäi B-grupis heidetud 62.92. Kokkuvõttes andis see Kanterile kahe grupi peale viienda ja Kupperile kümnenda koha. Lõppvõistlusele pääses kokku 12 sportlast. Kanter ei jäänud oma eelvõistluse heitega siiski päris rahule. «Rahul oleksin siis, kui suutnuks normi täis heita,» lausus Kanter. «Heidete tehniline pool rõõmu ei valmistanud – ma ei saanud ketast piisavalt kõrgele, keha vajus ära ja heide jäi poolikuks.» Kanter lisas: «Sihik on veel veidi hägune. Kui aga tehnikale pihta saan, on pikad heited võimalikud,» kinnitas ta.

Kupper polnud oma esitusega samuti päris rahul. «Aega läks kaua, keegi ei heitnud normi täis ja nii ei muutunud heitjate nimekiri ka lühemaks. Nüüd tuleb puhata,» sõnas ta. Kupperi heiteid häirisid harjumatud heitesussid. «Olen alati kasutanud sileda tallaga susse, siin peame aga kandma tallamustriga jalanõusid,» selgitas ta. Kanter astub võistlustulle kolmanda ning Kupper seitsmenda mehena.

Üllatuslikult jäid aga 12 parema hulgast välja nii Londoni olümpiavõitjast sakslane Robert Harting kui ka poolakas Robert Urbanek, kes said tulemustega 62.21 ja 61.76 vastavalt 15. ja 17. koha. Kõrge kvalifikatsiooninormi (65.50) suutsid täita vaid kaks meest: tänavu hooaega valitsenud poolakas Piotr Malachowski (65.89) ja austerlane Lukas Weisshaidinger (65.86), kellest viimane arvatavasti finaalis niivõrd head tulemust näidata ei suuda.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles