Johannes Sikk oli esmakordselt triatloni karikaetapil parim

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TriSmile triatlon Pühajärvel.
TriSmile triatlon Pühajärvel. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Triatloni karikasarja eelviimane etapp Rõuges tõi võidurõõmu 17-aastasele Elva noorukile Johannes Sikule, kelle jaoks oli tegemist esimese karikaetapi võiduga täismeeste arvestuses. Naiste konkurentsis jätkas edulainel Alma Sarapuu, võttes Rõuges teise etapivõidu järjest. 

Et tänavune karikasari on rohkemal või vähemal määral kulgenud uue triatlonipõlvkonna dikteerimisel, olid enne Siku võitu tõestanud juba juunioride klassis tegutsevad Henry Räppo ja Kevin Vabaorg, kes välisvõistluse tõttu mõlemad Rõugest puudusid. Niisamuti puudusid stardist ka Otepää poolpikast triatlonist taastuvad Harri Sokk, Mart Suurkivi ja Ivo Suur, mistõttu olid kõik eeldused karjääri esimeseks etapivõiduks Elva noorukile loodud. 

Võidu trumbiks kujunes seekord tugev rattasõit ja jooks, kus Sikk näitas vastavalt päeva teist ja esimest aega. Viis kilomeetrit ajaga 18:37 jooksnud Sikk oli startinutest ainus, kes terve sprindietapi ajaga alla ühe tunni läbida suutis. Lõppaeg 0:59:49 oli 54 sekundi võrra parem teiseks tulnud Cevin Anders Siimust, kolmandana lõpetanud Valdur Jaht jäi võitjast maha juba üle pooleteise minuti.

Naiste võistluses jätkus tervet hooaega ilmestanud duell kogenud Alma Sarapuu ja noore Katrin Zaitseva vahel. Sedapuhku jäid Rõuges peale kogemused ning mitmekordne Eesti meister ja aastatagune karikavõitja Sarapuu võttis ajaga 1:05:55 teise karikaetapi võidu järjest. 

Enne järgmise nädala finaaletappi Tõrvas on Sarapuu edu täna teiseks tulnud Zaitseva ees piisav, et oma mullust karikavõitu kaitsta. Käesoleval hooajal vaid korra Sarapuust jagu saanud Zaitseva kaotas peakonkurendile täna minuti ja 56 sekundiga. Kolmandana ületas finišijoone Eleri Etverk. 

Hooaja viimane etapp toimub järgmisel pühapäeval Tõrvas, kus võisteldakse taas sprindidistantsil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles