Foto: sõudmise ühepaatide finaal lõppes erakordse fotofinišiga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Damir Martin ja Mahe Drysdale.
Damir Martin ja Mahe Drysdale. Foto: Jeremy Lee/REUTERS

Sõudmise meeste üheste finaalvõistlus lõppes sedavõrd tasavägiselt, et eksperdid nõuavad kahte kuldmedalit. Tegelikkuses määrati fotofiniši järgi olümpiavõitjaks Uus-Meremaa sõudja Mahe Drysdale, hõbemedalile tuli horvaat Damir Martin.

Mõlemad mehed said finišis kirja aja 6.41,34. Pronksile tuli Tšehhi sõudja Ondřej Synek ajaga 6.44,10.

Briti sõudmislegend Sir Steven Redgrave oli BBC otse-eetris pea sõnatu. «Mis just juhtus? Ma ei saa sellest aru, sellist asja sõudmises ei juhtu. Kui nad suudavad kahte meest eraldada foto põhjal, peaksid nad seda suutma ka aegade põhjal,» oli Redgrave’i hinnang. Kahekordne olümpiavõitja James Cracknell nõudis aga kordusstarti.

Olümpiavõitjaks kroonitud Drysdale tunnistas, et korraldajad võinuks välja anda kaks kulda. «See oli valus. Sain hea edumaa ning tundsin end mugavalt, kuid ta hakkas mind kinni püüdma. Mul polnud õrna aimugi, kas võitsin. Kui nad ei suuda meid eristada, siis tuleks välja anda kaks kulda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles