Kanter: treenisin teistsuguse eesmärgiga (2)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kupper ja Gerd Kanter said Rio olümpial vastavalt 4. ja 5. koha.
Martin Kupper ja Gerd Kanter said Rio olümpial vastavalt 4. ja 5. koha. Foto: Tairo Lutter

«Viimased neli aastat olen treeninud ikkagi teistsuguse eesmärgiga. Täna jäi see kahe meetri kaugusele,» tõdes Gerd Kanter, kes sai Rio olümpia kettaheite lõppvõistlusel esimesel katsel heidetud 65.10ga 5. koha. 

«Aga terve see suvi on olnud väga heitlik. Olen treeningutel vaid kahel korral heitnud tulemuse, mis andnuks siin medali. Seda on liiga vähe.» Medali võitmiseks tuli heita üle 67 meetri. 

Kanter tegi olümpial siiski oma selle hooaja parima seeria. Samas suutsid olümpiavõitjaks tulnud Christoph Harting ja pronksi saanud Daniel Jasinski üllatada. «Need mehed pole varem tiitlivõistlustel poodiumile jõudnud. Viimastel olümpiatel on seda aga suutnud just sellised mehed, kes ka varem medaleid võitnud. Selles mõttes murti täna müüte,» arutles Kanter. «Tuul mängis nende kasuks, kes suutsid kõrgele heita. Minu heited jäid liiga madalaks.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles