Kolmandal etapil 19. koha saanud Taaramäe: sel aastal ma ei võida

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Kristjan Teedema

Põhja-Norras sõidetava Arctic Race’i kolmanda etapi lõpetas tiitlikaitsja Rein Taaramäe (Katjuša) 19. kohaga, kaotades etapi võitjale Gianni Mosconile (Sky) 1.02.

Kokkuvõttes on Taaramäe 17. kohal, kaotust liider Mosconile 1.12. «Sel aastal ma ei võida. Täna oli raskeim etapp ning kaotasin minuti ning olin alles 19,» teatas Taaramäe oma fännidele Facebooki vahendusel.

«Otsustav etapp lõppes 9 km tõusuga, keskmine tõusuprotsent oli kuus. Ei osanud kedagi täna jälgida ega ennustada, kuidas tõusule minnakse. Ühtlases tempos oli tõusu okei minna, aga kibe kiirelt jäi lõpuni vaid viis km ning punt oli veel suhteliselt suur. Siis otsustasin, et nii oodates pole mul üldse võimalust,» jätkas Taaramäe võistluse kirjeldamist.

Kui sõita jäi veel neli ja pool kilomeetrit, tegi Taaramäe rünnaku. Seejärel ründas veel ja siis veel ühe korra. «Lootsin, et meestel taga läheb raskeks, kuid punt jäi ikkagi suhteliselt suureks. Oli selge, et see pole päris mägironija tõus. Liiga lauge. Kuid ega ma tõusu kaela ka nüüd ei hakka oma kesist sõitu ajama,» ei otsinud eestlane vabandusi.

«Konditsioon pole ka veel see. Jõudu jääb ikka veel vajaka ja enamus mehed, kes eespool olid, tulid Tourilt ja on veel vormis ning need olid enamasti klassikute mehed, kellele ka selline poweri tõus sobis. Oleks hiilinud ja oodanud, siis oleks võib-olla kuue sekka end ära kobistanud, aga see polnud eesmärk. Pigem oli taktika kõik või mitte midagi,» avaldas Taaramäe.

«Igatahes saan siin Norras hea treeningu Vueltaks. Kes teab, äkki on see ainuõige, et vorm veel kesine on. Eks Hispaanias näeb,» lõpetas Taaramäe sissekande. Homme on kavas velotuuri viimane, 193 kilomeetri pikkune etapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles