Kullamees Harting mõnitas hümni ja saatis ajakirjanikud pikalt (8)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christoph Harting
Christoph Harting Foto: SCANPIX

Rio olümpiamängudel meeste kettaheites võimsa viimase katsega kuldmedali võitnud sakslane Christoph Harting paistis pärast oma triumfi silma ebatavalise käitumisega. Saksamaa ajaleht Bild nimetab 25-aastast sportlast liiga ülbeks.

Kõigepealt veiderdas Harting medalitseremoonial, kus ta Saksamaa hümni ajal meloodiat kaasa vilistas, nalja viskas ja käed kõhu peal risti oma ükskõiksust välja näitas. Vähemalt nii näis see Saksamaa meediale. «Mulle meeldib hea muusika, millel on ka mingi rütm. Rahvushümni järgi on raske tantsida,» ütles Harting hiljem. Tegelikult pole ka sakslased päris ühist meelt leidnud, kas tegemist oli peene huumoriga või tahtiski Harting hümni ajal oma meelsust välja näidata.

Harting treener Torsten Lönnfors ei mõistnud hoolealuse käitumist. «Pole aimugi, mida see tähendas. Mina sellest aru ei saa. Christoph peab aru saama, et nüüd peab ta oma käitumist jälgima.»

Järgnes pressikonverents, mida Harting alustas samuti üsna ebatavalisel toonil: «Tere päevast. See pressikonverents saab üsna kiiresti läbi, kuna ma olen sportlane, mitte meediapersoon. Ma olen pigem introvert. Ma tunnen, et ma ei ole siin istudes õiges kohas. Me ei pea teiega (ajakirjanikega – toim) üksteist mõistma. Tegelikult on mul täiesti ükskõik, mida te minust arvate.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles