Pildid: Lily Luik lõpetas Rios esisajas, olümpiavõit läks Keeniasse (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmikõed Luiged tegid Rios oma olümpiadebüüdi.
Kolmikõed Luiged tegid Rios oma olümpiadebüüdi. Foto: Tairo Lutter

Rio olümpiamängudel toimus täna naiste maraton ning olümpiavõitjaks krooniti Jemima Jelagat Sumgong (Keenia) ajaga 2:24.04, kes edestas Bahreinile maratonis esimese olümpiamedali võitnud Eunice Jepkirui Kirwat (+9 sek) ning etioopialannat Mare Dibabat (+26 sek).

Olümpial esimest korda võistelnud kolmikõdedest pidi Liina Luik jooksu pooleli jätma, Lily lõpetas ajaga 2:48.29 ning teenis 97. koha, Leilale kuulus 126 jooksja seas 114. positsioon (aeg 2:54.38).

Enne võistlust:

Õdede eesmärgiks on Rios joosta isiklikud rekordid. Fotograafide unistustele vastu tulla ja koos finišijoont ületada nad ei kavatse. «See oleks lahe, aga pigem teeme igaüks oma jooksu. Alustame koos ja eks näis, kaua koos jookseme. Läheme endast parimat andma ja konkreetseid eesmärke on raske prognoosid,» ütlesid nad üksteise lauseid jätkates ja lõpetades.

Võistluse jälgimise teeb raskeks asjaolu, et sportlaste rinnal on vaid perekonnanimi. Kõige parema isikliku rekordiga läheb õdedest starti Leila, kes on jooksnud 2013. aastal ajal 2:37.11, Liina isiklik on 2:39.42 ning Lily parim aeg on 2:40.30

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles