Eesti Ööjooksu võidu napsas Venemaa välejalg

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuenda Ööjooksu start.
Kuuenda Ööjooksu start. Foto: Ain Liiva

Eesti Ööjooksu tegid vürtsikaks ilm, osavõtjate rekordarv ja põnev esikohaheitlus Venemaa jooksjate Alexander Goriunovi ja Juri Vinogradovi vahel, kus esikoht läks 15-sekundilise edumaaga Alexander Goriunovile.

Eesti Ööjooksu poolmaratonil debüüdi teinud Venemaa välejalg Alexander Goriunov läbis 21.1 kilomeetri pikkuse distantsi ajaga 1:10.41. Teiseks tuli võitjale 15 sekundit kaotanud Venemaa jooksja Juri Vinogradov ja kolmandale kohale platseerus ajaga 1:13.10 Ülari Kais (SK Jooksupartner).

Kõrgeimale pjedestaalikohale tõusnud Goriunov oli võidu üle väga õnnelik. «Osalesin esimest korda ja mulle väga meeldis. Kõik oli väga hästi organiseeritud,» kommenteeris Goriunov. «Viimasel ajal ongi mul tulnud treenida õhtuti. Tundsin ennast hästi ja ilmaga kah vedas. Seega läks väga hästi,» oli mees rahulolev.

Naistest võttis Moonika Pilli ees magusa võidu kaheseminutilise edumaaga Kaisa Kukk (Treeningpartner/Diadora) ajaga 1:19.32. Pärast vigastust oma kolmanda stardi teinud Kukk märkis, et on tulemusega väga rahul. «Jooks oli väga meeleolukas, väga tore oli. Inimesed raja ääres kõik ergutavad ja see annab hoogu juurde. Väga lahe,» kiitis ta jooksupidu.

Rakverelane Moonika Pilli (SK Jooksupartner) lõpetas teisena ajaga 1:21.39. Kolmanda koha sai Mari Boikov (Treeningpartner/Diadora) 1:23.14-ga.

Lühemal ehk 10 kilomeetri pikkusel võistlusmaal osutus meestest kiireimaks Marti Medar (Treeningpartner/Diadora) ajaga 33.42. Teisena ületas finišijoone Mart Andresson (TÜASK/Alternatiivsed Jooksjad) 33.46-ga. Kolmanda pjedestaalikoha võitles välja Rait Ratasepp 34.44-ga.

Naistest osutus kiireimaks Paraguay jooksja Maria Caballero ajaga 38.02. Järgnesid Astrid Mai Barsegjan (Treeningpartner/Diadora) 38.29-ga ja Marion Tibar (Sparta/Marsh) 38.45-ga.

Maria Caballero ütles, et see oli tema jaoks täiesti uus ja lõbus kogemus. «Öine jooks on erinev. Tavaliselt jooksen ma hommikuti. Peab puhkama päeval, et õhtul energiast pakatada,» kommenteeris Paraguay jooksja. Juunis Stockholmi maratonil maratoni distantsil kaheksanda koha välja jooksnud Caballero on järgmiseks sihiks võtnud SEB Tallinna Maratoni poolmaratoni pikkuse distantsi, kus eesmärgiks on välja joosta rekordaeg, mis jääks alla 1:15.00.

Eesti Ööjooks toimus Rakveres kuuendat korda. Kokku registreerus jooksuüritusele rekordiliselt üle 8500 spordisõbra. Lisaks eestlastele oli külalisi 17 välisriigist, kaugemad neist olid pärid Filipiinidelt, USAst, Paraguayst, Küproselt ja Hispaaniast. Kõiki tulemusi on võimalik vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles