Phelps: see kõik algas ühe väikese poisi unistusest

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps
Michael Phelps Foto: Mike Egerton/PA Wire/Press Association Images

Olümpiamängudelt kokku 23 kuldmedalit võitnud USA ujuja Michael Phelps tegi täna oma karjääri viimase ujumise olümpiabasseinis, kui tuli USA koondisega 4x100 meetri kombineeritud teateujumises kuldmedalile. Kuigi olümpial ta enam võistelda ei kavatse, jätkab Phelps tööd, et muuta ujumine populaarsemaks.

«See kõik algas ühe väikese poisi unistusest. Püüdsin teha midagi, millega keegi varem polnud hakkama saanud. Usun, et see tuli mul päris hästi välja,» rääkis 31-aastane ujuja, kes on kokku olümpiamängudelt võitnud 28 medalit.

«Kui ma bussilt maha tulin ning ujulasse kõndisin, oleksid peaaegu nutma hakanud. Viimane soojendus, viimast korda võistlusvormi selga panemine, viimast korda tuhandete inimeste eest võistlemine – see oli pöörane,» kirjeldas Phelps oma tundeid. «Kõik oli palju parem, kui neli aastat tagasi. Just nii ma tahtsingi karjääri lõpetada. Tänane võit oli justkui kirss tordil.»

Phelps jätkab nüüd tööd, et muuta ujumine USAs populaarsemaks. «Ujumine ei ole USAs veel piisavalt populaarne. Jätkan tööd, et ujumist kasvatada. Ütlesin 15-aastaselt, et tahan seda sporti muuta. Jah, olen seda juba teinud, kuid kõik ei ole veel valmis.»

Michael Phelpsi esimene kuldmedal tuli Ateena olümpiamängude 400 meetri kompleksujumiselt. Foto: Scanpix
Michael Phelpsi esimene kuldmedal tuli Ateena olümpiamängude 400 meetri kompleksujumiselt. Foto: Scanpix Foto: Mark J. Terrill/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles