Fotod: USA korvpallikoondis alistas ka Prantsusmaa vaid kolme punktiga

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rio olümpiamängude korvpalliturniiri A-grupi viimase vooru avasid oodatud kohtumisega USA ja Prantsusmaa ja publik ei pidanud pettuma. Lahtises mängus jäi lõpuks 100:97 peale USA ja läbis alagrupiturniiri täisedu viie võiduga. Nii suurt ohtu kui Serbia, ei suutnud prantslased USA-le siiski osutada, kuigi vahe jäi mõlemas mängus vaid kolm punkti. Lõppseisu vormistas Prantsusmaa tagamehe Antoine Diot' viimase sekundi kolmene.

USA resultatiivseim oli Klay Thompson 30 punktiga, Kevin Durant lisas 17 punkti. Kolm võitu ja kaks kaotust kogunud Prantsusmaale tõid Thomas Heurtel ja Nando de Colo 18 punkti. USA kindlustas alagrupi võidu, Prantsusmaa saab kolmanda koha ja läheb veerandfinaalis vastamisi B-grupi teise koha meeskonnaga.

Enne mängu: Suurfavoriit USA on võitnud alagrupiturniiril kõik neli mängu, aga oli mõnevõrra hädas kõigepealt Austraaliaga ja viimati alistati Serbia vaid nelja punktiga 94:91.

USA on lisaks Serbiale ja Austraaliale alistanud ka Hiina ja Venetsueela. Prantsusmaal on kirjas kolm võitu ja üks kaotus. Olümpiaturniiri alustati kindla kaotusega Austraaliale, aga pärast seda on üle sõidetud nii Hiinast kui Venetsueelast ja ühe punktiga alistati ka Serbia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles