Lemmikklubi Arsenali alistanud Klavan: ega mul neist kahju ei ole!

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan
Ragnar Klavan Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan pole iial saladust teinud, et Inglismaa klubidest on tema lemmik just Arsenal, ent kinnitas: veri on paksem kui vesi. «Kas mul on neist kahju? Kahjuks ei ole!» naeris ta pärast tänast, kui tema tööandja Liverpool oli Arsenalist uue hooaja esimeses liigamängus 4:3 jagu saanud.

Ajalugu teinud Klavani – mitte kunagi varem polnud eestlasest väljakumängija Inglismaa kõrgliigas platsile jooksnud – ja Liverpooli jaoks algas kohtumine raskelt, kui Arsenali surve loogilise lõpetusena viis Theo Walcott kodumeeskonna pooltunni möödudes juhtima. «Alguses oli meil kõigil raskusi, esimesed 15-20 minutit oli meie mäng väga rabe,» lausus Klavan tagasiteel Liverpooli tiimbussist Eesti ajakirjanekele telefoniintervjuud andes.

«Aga muidu oli päris huvitav mäng – pealtvaatajatel ilmselt igav ei hakanud! Kõige positiivsem on see, et võitsime võõrsil väga tugevat vastast, eelmise hooaja teist meeskonda,» lisas ta. «Debüüdid on ikka natuke erilised, väike ärevus oli enne mängu ja mängu alguses ikka sees,» sõnas Klavan, kelle esitust hindasid nii Liverpooli fännid kui ka asjatundjad heaks hoolimata sellest, et Liverpoolile löödi kolm väravat.

«Koostöö teiste kaitsjatega hakkab pikkamööda tulema. Arenguruumi on kindlasti, aga teised mehed ja treener aitavad kõvasti, et jõuaksime soovitud punkti,» rääkis Klavan. «Avapoolajal ei suutnud me täpselt treeneri joonist täita, pressing jäi poolikuks ja lubasime Arsenalil palju palli vallata. Teine poolaeg oli palju parem,» lausus Klavan.

Jürgen Kloppi stiil vajab tema sõnul veel harjumist, ent kõige parem on uusi nõudmisi kinnistada praktikas. «Põhiasjad olen selgeks saanud, nüansid tulevadki siis, kui mängid punktidele. Kui mängin, saan end tõestada ja endast maksimumi anda – teen kõik, mida oskused ja jalad lubavad. Kui treener näeb, et midagi võiks olla teisiti, on seegi minu poolest okei, sest siis pean lihtsalt siin-seal juurde panema,» arutles Klavan, kellel keskkaitsja kohale hetkel klubis vigastustest vabasid konkurente õieti polegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles