Ajalugu teinud britt lõpetas 112-aastase pausi haaravas finaalis kullavõiduga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Rose krooniti golfis Rio mängude olümpiavõitjaks.
Justin Rose krooniti golfis Rio mängude olümpiavõitjaks. Foto: SCANPIX

Suurbritannia golfimängija Justin Rose võitis Rio olümpiamängudelt esimese golfikulla pärast 1904. aastat, saades tasavägises finaalis vaid ühe löögiga jagu rootslasest Henrik Stensonist. Niivõrd pikk periood kahe kullavõidu vahel tuleneb sellest, et 112 aastat järjest polnud golf olümpiamängude kavasse lihtsalt kuulunudki.

36-aastasel Rose'il ja 40-aastasel Stensonil oli 17 raja läbimise järel kirjas täpselt sama tulemus – 15 lööki alla par'i ehk raja läbimiseks ettenähtud löökide arvu. Viimasel rajal lõi Stenson aga bogey ehk ühe löögi üle par'i, samas kui Rose sai kirja birdie ehk ühe löögi alla par'i ja võitis nii kahelöögilise eduga kuldmedali.

Avapäeval oli Rose seejuures teinud olümpiagolfi ajalugu, lüües mängudel esmakordselt hole-in-one'i. Briti senine suurim võit oli 2013. aastal võidetud US Openi tiitel. Erinevalt paljudest teistest golfitippudest, kes otsustasid olümpial mitte kaasa teha, teatas Rose juba 2009. aastal, kui golf uuesti olümpiaalaks kinnitati, et asub Rios kulda jahtima. Pronksmedal kuulub ameeriklasele Matt Kucharile, kes pääses olümpiamängudele ainult tänu sellele, et maailma kolmas number Jordan Spieth otsustas Riosse sõidust loobuda.

Foto: Andrew Boyers/REUTERS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles