Mägi jõudis hea ajaga poolfinaali, Jagor jäi enda jooksus napilt neljandaks (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi olümpia eeljooksus.
Rasmus Mägi olümpia eeljooksus. Foto: Hendrik Osula

Rio olümpiamängudel tegid täna stardi 400 meetri tõkkejooksjad Rasmus Mägi ja Jaak-Heinrich Jagor. Mägi sai enda eeljooksus kirja aja 48,55, mis andis kolmanda koha ja kindlustas pääsu poolfinaali kokkuvõttes neljanda ajaga. Poolfinaalid on kavas 17. augusti varahommikul kell 3.35.

Jagor osales teises eeljooksus, kus ta sai ajaga 49,78 neljanda koha, sealjuures kolmas koht jäi vaid ühe sajandiku kaugusele. Kokkuvõttes sai Jagor 29. koha.

Meeste 3000 meetri takistusjooksus käis täna stardis Kaur Kivistik, kes sai enda eeljooksus 13. koha ja kirja aja 8.44,25. Kokkuvõttes läks Kivistikule kirja 35. koht.

Enne starti:

2014. aasta EM-hõbe Mägi tuleb rajale kolmandas eeljooksus, kus ta stardib kaheksandal rajal. Tänavuse hooaja tippmarke kõrvutades on Mägi enda eeljooksu neljas mees.

Kolmanda eeljooksu soosikuks on Puerto Rico jooksja Javier Culson (hooaja tippmark 48,63). Mägist paremat aega on sel aastal näidanud veel norralane Karsten Warholm (48,84) ja jamaikalane Roxroy Cato (48,96). Mägi tänavuse hooaja parimaks tulemuseks on 49,04.

Hooaja parimate aegade arvestuses järgnevad eestlasele kuubalane Jose Luis Gaspar (49,17) ja Kasahstani jooksja Dmitri Koblov (49,39).  

Jagor osaleb teises eeljooksus, kus ta stardib kaheksandal rajal. Hooaja tippmarkide arvestuses on ta kaheksa mehe seas seitsmes.

Alles augusti esimestel päevadel Rio mängudele koha saanud 3000 meetri takistusjooksja Kaur Kivistik sõnas eesootava olümpiavõistluse kohta, et loodab kiiret jooksu. 

«Minu distants on selline, kus sõltub tulemus ka teistest: kuidas tempo käima tõmmatakse. Ise loodan, et satun sellisesse jooksu, kus mehed tahavad joosta ja siis tuleb pundis hoida ning hambad ristis lõpuni minna. Kui nii läheb, siis võib võimas tulemus tulla,» ütles Kivistik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles