Imelise maailmarekordi jooksnud Van Niekerk pälvis kiitust nii Boltilt kui Johnsonilt

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayde Van Niekerk ja Usain Bolt
Wayde Van Niekerk ja Usain Bolt Foto: Julio Cortez/AP

400 meetri jooksus Rio olümpiamängudel maailmarekordi jooksnud ning kuldmedali võitnud Lõuna-Aafrika Vabariigi jooskja Wayde van Niekerk pälvis kiidusõnu nii seitsmekordselt olümpiavõitjalt Usain Boltilt kui ka varasemalt 400 meetri maailmarekordimehelt Michael Johnsonilt.

«Kui ta Jamaical käis, siis ütlesin talle: sa oled ainukene inimene, kes on suuteline rekordit purustama. Ta on kiire kutt ning muutub veel kiiremaks. Minu jaoks polnud see üldse üllatus,» sõnas Bolt.

17 aastat tagasi samal distantsil maailmarekordi jooksnud Johnsonit üllatas aga see, et kaheksandal rajal võisteldes on võimalik selline aeg joosta. «Jumal küll! Kaheksandalt rajalt ja maailmarekord. Ma pole mitte kunagi näinud, et keegi viimast 200 meetrit nii kiiresti jookseks. See oli veresaun, mida Van Niekerk tegi. Ta kustutas lihtsalt teised võistlejad ära,» sõnas Johnson.

«Van Niekerk on veel nii noor, mida ta veel teha suudab? Suudab ta joosta alla 43 sekundi? See on see, millele mina omal ajal mõtlesin, kuid ei suutnud seda. Bolt on varsti karjääri lõpetamas ning temast võib saada järgmine suur kergejõustikutäht,» jätkas Johnson.

Van Niekerk ise jäi aga näiliselt suhteliselt rahulikuks. Kui talt küsiti, kas tal on kahju, et Bolt oma olümpiavõiduga tänased pealkirjad röövis, vastas mees, et sellest pole lugu. «Ta on ikkagi Usain Bolt – sprindi kuningas. Ma olen lihtsalt tänulik, et saan siin olla ning püüan oma pärandit üles ehitada.»

Van Niekerk püstitatud uueks maailmarekordiks on 43,03, varasem tippmark oli Johnsoni 43,18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles