Maailma tugevaima mehe selgitamise suures mängus ka eestlane

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim tegi mullu Houstoni MMil suurepärase võistluse ja tõusis lõpuks hõbemedalile. Poodiumit sihib mees ka nüüd.
Mart Seim tegi mullu Houstoni MMil suurepärase võistluse ja tõusis lõpuks hõbemedalile. Poodiumit sihib mees ka nüüd. Foto: SCANPIX

Üle pikkade aastakümnete astub olümpiamängudel taas võistlustulle Eesti tõstja, kui tänases meeste üliraskekaalu jõuproovis asub tegusid tegema viimaste tiitlivõistluste medalist Mart Seim. Kui pühapäeva õhtul sai selgeks, et Usain Bolt on jätkuvalt maailma kõige kiirem mees, siis täna selgub, kas sarnaselt Londoni olümpia-aastaga on maailma kõige tugevam mees iraanlane Behdad Salimi Kordasiabi. Oma sõna loodab medaliheitluses sekka öelda ka 25-aastane Seim.

Pühapäeva hommikul Brasiiliasse jõudnud eestlane tegi täna veel kerge võimlemistrenni. Rios on ta valmis tõstma juba elu kõige suuremaid raskusi. Seim määras enda algraskuseks kahe tõsteviisi kogusummas 450 kg, mida võib võistluseks alandada 20 kg võrra. Seimi nimele kuuluv Eesti rekord on 438 kg ja seda mullu Houstoni MMil tõstes oli tema algraskus 426 kg – võrreldes toonase võistlusega peab ta nüüd alustama vähemalt 4 kg raskema algraskusega.

Trennis eestlane sääraseid raskusi tõstnud ei ole, kuid Mart Seimi treenerist isa Alar Seimi sõnul ongi säärane lähenemine nende eripära. «Kui peaaegu kõik tõstjad saavad treeningul üles suuremad raskused kui võistlusel, siis meil on täpselt vastupidi. See on alati niimoodi olnud,» selgitas Alar Seim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles