Usain Bolti teekond surematuse poole

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt kasvab ühe suuremaks legendiks.
Usain Bolt kasvab ühe suuremaks legendiks. Foto: Tairo Lutter

«Keegi mainis, et ma võin saada surematuks. Kaks kuldmedalit veel ja seejärel ongi asi selge. Peagi olen surematu,» teatas maailma kõigi aegade parim sprinter Usain Bolt pärast ajaloolist 100 m triumfi Rio olümpiamängudel. Jamaicalasest sai esimene mees, kes on võitnud kolm 100 m kulda, veelgi enam, Bolt on võitnud need kolmel järjestikusel olümpial. Varem jagas Bolt 100 m kuldmedalite arvestuses esikohta Carl Lewisega, kes triumfeeris aastatel 1984 ja 1988.

29-aastase Bolti võiduajaks märgiti seekord 9,81, talle järgnesid ameeriklane Justin Gatlin (9,89) ja kanadalane Andre de Grasse (9,91). Hea päev oli ka Gatlinil, kuna temast sai Bolti kõrval ainus mees, kellel on kapis kolm 100 m olümpiamedalit. Ameeriklasel on koos terve komplekt: kuld, hõbe ja pronks.

Paljude jaoks on Bolti tulemused juba praegu surematud, kuid mees ise teab, et tema töö on veel pooleli. 19. augusti varajastel hommikutundidel seisab ees 200 m finaal ja päev hiljem jagatakse välja 4 x 100 m medalikomplektid. Boltil on seitse olümpiakulda olemas, kaks on veel puudu. Seejärel saab legendi olümpiakarjäär läbi.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles