Rasmus Mägi: agarus muutub mõnikord ogaruseks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi olümpia eeljooksus.
Rasmus Mägi olümpia eeljooksus. Foto: Hendrik Osula

Kriis, kui midagi sellist üldse oli, on ületatud – Rasmus Mägi jooksis Rio olümpia 400 m tõkkejooksu eeljooksus oma karjääri teise aja 48,55 ja pääses kokkuvõttes neljanda tulemusega tänasesse poolfinaali. Tema enda nimel olevast Eesti rekordist jäi puudu vaid üks sajandik. 

Tavaliselt intervjuude tsoonis vaevaliselt liikuv Mägi oli seekord ajakirjanike ette astudes särtsakas ja naljaaldis. Tänavuse heitliku hooaja taustal tähendas selline jooks ilmselt talle endalegi teatud pingetest vabanemist. Tõsi, head vormi võis ta aimata juba treeningute põhjal, kuid nii hea aeg tuli talle üllatusena.

«Veel lõpusirgele tulles vaatasin, et tuleb aeg 49,0, mis peaks olema edasipääsuks turvaline ka siis, kui ma oma jooksus kolme hulka ei mahu. Poolfinaali parema stardikoha pärast püüdsin aga lõpuni pingutada ja korralikult finišioonele viskuda,» rääkis Mägi, kes suutiski õlgu osavalt ette lükates edestada ühe sajandikuga jamaicalast Roxroy Catot.

Olümpia eel olid Mäe kohal mõningad küsimärgid. Mullu Pekingi MMil piirdus ta poolfinaaliga, rõõmu ei toonud ka EM juuli alguses. Nii vägev aeg annab aga kinnitust, et ettevalmistus olümpiaks on läinud täkkesse.

Tagantjärele oskas Mägi selgitada ka Amsterdami EMil juhtunut. Mäletatavasti ei õnnestunud kaks aastat varem EMil hõbeda võitnud mehel tänavu finaali jõuda. «Pidev tööseisund muutis mind nüriks. Ühel hetkel hakkasin vägisi püüdma aega, mis tagaks EMil koha otse poolfinaalis. Üritasin liiga palju,» selgitas Mägi. «Olin väsinud, aga väsinuna on seda distantsi raske kiiresti joosta. Lõpuks polnud mul ka õiget jooksunälga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles