Laanmäe läheb needust murdma

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odaviskaja Tanel Laanmäe
Odaviskaja Tanel Laanmäe Foto: Liis Treimann

ODAVISE. Kahel eelmisel tiitlivõistlusel – Pekingi MMil ja Amsterdami EMil – on Tanel Laanmäe jäänud väga napilt lõppvõistluselt välja. Ta loodab, et Rio olümpia on see võistlus, kus ta suudab teha otsustava sammu. «Kahel korral olen 25 sentimeetriga välja jäänud. Odaviske puhul on see puhas juhuse küsimus,» nentis ta. 

Rio võistluse eel tunneb Laanmäe, et on võimeline viskama oda väga kaugele. Vähemalt treeningutel on ta seda suutnud ning pealegi kerge vaevaga. «Jalad on mul kõigi aegade parimad. Vahepeal olid nad isegi nii kiired, et mul oli raske viset kokku panna. Nüüd olen aga asjad paika saanud,» rääkis ta.

Mõistagi pole lõppvõistlusest väiksemat eesmärki ka EMi neljandal mehel Risto Mätasel. «Kui ma viskan isegi 82.99 ja jään 12 hulgast välja, pole see tulemus, mille järele ma siia tulin,» sõnas ta. Odaviske kvalifikatsiooni norm on 83 meetrit.

Magnus Kirt peab olümpiavõistluses tähtsaks oma vaimu taltsutamist. «Seni pole ma suutnud suurvõistlustel oma tehnikat kontrollida. Eestis võisteldes on lihtsam, kuus katset on garanteeritud, siin tuleb teha tulemus kolme viskega,» selgitas ta ja lisas, et tehniliselt hästi viskamiseks tuleb kontrollida ka oma emotsioone ja vaimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles