Leedu kaotas Horvaatiale, kuid mõlemad mängivad kaheksa hulgas

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horvaatia ja Leedu vaheline vastasseis Rio olümpial.
Horvaatia ja Leedu vaheline vastasseis Rio olümpial. Foto: SCANPIX

Rio de Janeiro olümpiamängude korvpalliturniiri alagrupikohtumistele tõmmati täna joon alla, kui viimases mängus läksid B-alagrupis omavahel vastamisi juba edasipääsu kaheksa hulka taganud Leedu ning Horvaatia meeskonnad. Seekord jäid peale horvaadid tulemusega 90:81.

Kui avaveerand kuulus Leedule 21:13, siis teisel veerandajal lasti endale visata koguni 34 punkti, mistõttu oldi poolajaks kuuepunktilises kaotusseisus. Kolmas veerandaeg kuulus samuti Horvaatiale 28:14 ning kuigi viimase veerandi võitsid leedukad (26:15), suutis Horvaatia siiski võidusadamasse tüürida.

Horvaatia parimana kogus taas Bojan Bogdanovic 22 punkti, Krunoslav Simon ja Dario Saric lisasid vastavalt 19 ja 18 silma. Leedu resultatiivseimaks kerkis Mantas Kalnietis 26 punktiga, keda toetas Paulius Jankunas 18 silmaga.

Nii Leedu kui ka Horvaatia lõpetasid B-alagrupi alagrupiturniiri kolme võidu ja kahe kaotusega.

Veerandfinaalis kohtub Leedu Austraaliaga ning Horvaatia Serbiaga. Ühtlasi otsustavad nende paaride võitjad poolfinaali pääsevad võistkonnad. Teises tabelipooles mängivad omavahel Hispaania ja Prantsusmaa ning tiitlikaitsja USA kohtub Argentiinaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles