Uibo kihlatu pärast hullu finišit: mul on valus, aga tunne on imeline (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shaunae Milleri finiš 400 meetri jooksus.
Shaunae Milleri finiš 400 meetri jooksus. Foto: MATT DUNHAM/AP

Naiste 400 meetri jooksus Rio olümpiavõitjaks tulnud Shaunae Milleri (Bahama) aitas kullani üsna harvanähtav finišijoonele viskumine. 22-aastase Milleri sõnul polnud ta sellist asja kunagi varem teinud.

Eesti kümnevõistleja Maicel Uibo kihlatu võiduaeg oli 49,44 ja ta edestas olümpiamängudelt kokku neli kulda saanud ameeriklannat Allyson Felixit seitsme sajandikuga.

«Mul on mõned marrastused ja mul on valus. Kui olin maas, ei teadnud veel, et olin võitnud. Ma ei saanud aru, kuidas see juhtuda sai. Ainus mõte oli saada kuldmedal ja järgmisel hetkel olin maas. See on imeline tunne!» rääkis Miller pärast võistlust pressikonverentsil.

Miller sattus pärast võistlust sotsiaalmeedias mõningase meelepaha alla ja osad ameeriklased arvasid, et tegelikult oleks pidanud võitma Felix, sest finišijoonele viskumine andis Millerile selge eelise. Ent sprinteritest kaasmaalased rahustasid pahurad kergejõustikusõbrad kiiresti maha.

«Miller ei petnud Allyson Felixit, ta võitis ausalt. Ka USA sportlased on tänu finišijoonele viskumisele medaleid võitnud, nii et suhtuge Millerisse suurema austusega,» kirjutas kahekordne tõkkesprindi sisemaailmameister Lolo Jones.

«Kui Allyson oleks sama asja teinud, siis kiidaksid kõik teda, et ta oli nii vapper,» lisas Rios meeste tõkkesprindis osalev Ryan Wilson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles