Kuulsuste Halli valitud treeneri karmid sõnad: Miloš Teodosic on luuser

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miloš Teodosic (viskel).
Miloš Teodosic (viskel). Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA

Rio olümpiamängude korvpalliturniiril USA vastu suurepärase partii esitanud Serbia koondise mängujuhi Miloš Teodosici ümber on taas alanud arutelu, kas Euroopa üks paremaid tagamängijaid võiks ilma teha ka maailma tugevaimas korvpalliliigas NBA. Hiljuti tuli avalikkuse ette info, et Memphis Grizzlies pakkus serblasele 2013. aastal viie miljoni dollari suuruse aastapalgaga lepingut, aga Teodosic otsustas jääda senise koduklubi Moskva CSKA juurde.

Kevadel paistis, et Teodosic sai elu esimese Euroliiga tiitliga lõpuks lahti kaotaja mainest, aga näiteks kunagise Jugoslaavia koondise juhendaja Mirko Novoseli sõnul see nii pole ja 29-aastasel Teodosicil jääbki maailma korvpallis suur tähelend tegemata.

«Teodosic on erilist tüüpi mängija, keda mina oma meeskonda ei võtaks. Ta on muidu hea korvpallur, aga luuser. Ta lihtsalt ei suuda võita. Miloš on Euroopas juba mitu tiitlit ära andnud,» rääkis 2007. aastal korvpalli Kuulsuste Halli valitud Novosel Sloveenia väljaandele Dvenik.

Novosel tüüris Jugoslaavia koondise 1973. ja 1975. aastal Euroopa meistriks, 1976. aasta Montreali olümpial lepiti USA järel hõbemedalitega. Lisaks tõdes 78-aastane Novosel, et tõeliste maailma tippude seas eelistab ta iga kell Stephen Curryt LeBron Jamesile, sest viimase mäng põhineb liialt toorel jõul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles