Vene Sõudmisföderatsiooni president: võitleme igal juhul lõpuni!

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Sõudmisföderatsiooni president Veniamin But.
Vene Sõudmisföderatsiooni president Veniamin But. Foto: SCANPIX

Venemaa Sõudmisföderatsioon kavatseb pöörduda pärast käimasolevaid Rio olümpiamänge Rahvusvahelisse Spordiarbitraažikohtusse (CAS), et vabastada 17 Vene sõudjat neile peale pandud keelust, teatas alaliidu president Veniamin But.

Augusti alguses andsid Rahvusvaheline Sõudmisliit (FISA) ning Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) teada, et 26st Venemaa poolt Rio olümpiale saadetavast sõudjast pääsevad suurvõistlusele vaid kuus, nendele lisaks kaks tüürimeest. Lõpuks olid Vene treenerid sunnitud moodustama vaid ühe paatkonna Riosse lubatud sõudjatest, kuigi samal ajal andis FISA neli vabapääset teiste riikide sõudmisalaliitudele.

«Me oleme pidanud mitmeid koosolekuid advokaatidega, kellega koostöös jõudsime järeldusele, et peame kaitsma oma sportlasi lõpuni välja. Kui me peaksime CASis kaotama, siis kavatseme pöörduda Šveitsi Ülemkohtusse. Antud mõtted plaanime ellu viia pärast olümpiat,» sõnas But.  

«Kahtlemata mõjutas kogu olümpiaeelne kära sportlasi. Samas on arusaadav, et enamik sellest oli põhjustatud olukorrast, kui pidime kiiresti paatkonnad ümber paigutama ning meie sõudjad moodustasid kombinatsioone, kes varem omavahel kokku polnud harjutanud. Sellest hoolimata andsid sportlased endast parima,» lisas ta.   

Ainus Rios võistelnud Vene sõudjate paatkond sõitis koosseisus Artjom Kosov, Anton Zarutsky, Vladislav Rõbatsev ja Nikita Rogatšov ning nad jõudsid meeste roolijata neljapaadil poolfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles