Ootamatu: Maailmaliiga võitja ei pääsenud Rios kaheksa parema sekka (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa mängija Nicolas Le Goff pärast kaotust Brasiiliale Rio olümpia alagrupimängus.
Prantsusmaa mängija Nicolas Le Goff pärast kaotust Brasiiliale Rio olümpia alagrupimängus. Foto: SCANPIX

Rio de Janeiro olümpia võrkpalli alagrupimängud suutsid lõpuks ikkagi üllatada: kaheksa parema hulgast jäi välja mullune Maailmaliiga ja Euroopa tšempion Prantsusmaa. Prantslastele valmistas šokeerivat meelehärmi juulikuus Maailmaliiga teise divisjoni (kohad 13-24) võitnud ja sellega kõrgeimasse tosinasse tagasi tõusnud Kanada, tänaseni ühegi tõsisema tiitlita meeskond.

Alagrupi viimases voorus surus Kanada põlvili Itaalia 3:1, kasutades sellega ära suurepärase võimaluse võtta viimasel hetkel kolm punkti meeskonnalt, kellel oli edasipääs juba tagatud. Eelnevalt alistasid põhjaameeriklased USA ja Mehhiko 3:0 ning kaotasid Brasiiliale 1:3 ja Prantsusmaale 0:3. Alagrupis tekkis korraks katastrofaalne segadus - enne viimast vooru arvutati välja, et veerandfinaalist võib eemale jääda ka Brasiilia või USA. Siiski selliseid imesid olümpia alagrupiturniir meile ei pakkunud.

Teises alagrupis keegi favoriitidest ei vääratanud. Edasipääsu olnuks raske vältida veerandfinaali kvalifitseerunud Poolal, Venemaal, Iraanil ja Argentiinal, koju võivad sõita maha käinud Kuuba ja võiduta jäänud Egiptus.

Meeste võrkpalli alagruppide lõplik turniiritabel:

A-alagrupp

1. Itaalia 4 võitu, 12 punkti

2. Kanada 3 võitu, 9 punkti

3. Ameerika Ühendriigid 3 võitu, 9 punkti

4. Brasiilia 3 võitu, 9 punkti

5. Prantsusmaa 2 võitu, 6 punkti

6. Mehhiko 0 võitu, 0 punkti

B-alagrupp

1. Argentiina 4 võitu, 12 punkti

2. Poola 4 võitu, 12 punkti

3. Venemaa 4 võitu, 11 punkti

4. Iraan 2 võitu, 7 punkti

5. Egiptus 1 võit, 3 punkti

6. Kuuba 0 võitu, 0 punkti

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles