Klavan Liverpooli ajalehele: algkoosseisu peavad kuuluma parimad

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (vasakul) võitlemas palli pärast Arsenali staarmängija Alexis Sancheziga.
Ragnar Klavan (vasakul) võitlemas palli pärast Arsenali staarmängija Alexis Sancheziga. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan, kes kuulus pühapäevases Inglismaa kõrgliiga avakohtumises Arsenali vastu oma koduklubi Liverpooli algkoosseisu, saades kirja nii täismängu kui ka raske 4:3 võidu, analüüsis kohaliku ajalehe Liverpool Echo külgedel antud kohtumist, mis oli eestlase jaoks esimene ametlik mäng Premier League'is.

Klavan rääkis, et tal oli hea meel saada osa niivõrd suurepärasest vaatemängust, mida väravaterohke hooaja avamäng kindlasti pakkus. Ent sellegipoolest möönis 30-aastane eestlane, et nii tema kui ka ülejäänud meeskonnakaaslased peavad treeningutel veel palju vaeva nägema. Tema jaoks eelkõige kaitsetööga, sest endale lüüa lastud kolm väravat olid ilmselgelt liiast.

«See oli hullumeelne mäng,» sõnas Klavan Liverpool Echole. «Inglismaa kõrgliiga on maailmas üks parimaid ning mängida avamängu sellise kaliibriga meeskonna vastu, nagu Arsenal, on tõeline tipptase. Pealtvaatajate jaoks oli tegu kindlasti vaatemängulise kohtumisega, ent meil olid nii halvad kui ka head hetked,» jätkas eestlane. «Võitmine oli eriline tunne, kuid keskkaitses mängides ei saa rahule jääda, kui sinu seljataha lüüakse kolm väravat. Loomulikult keskendume treeningul kaitsetegevuse arendamisele ning koostööle, sest parandada on meil palju,» tunnistas Klavan.

«See oli meie esimene mäng sel hooajal ning võibolla olime pisut liiga ärevil. Arsenal alustas meist paremini, mistõttu olime esimesed 15-20 minutit surve all. Ent pärast seda rasket perioodi tulime vaikselt mängu sisse. Teisel poolajal suutsime juba ise domineerida, mistõttu leidsime end järsku koguni 4:1 eduseisust, kuid seepeale suutsid hoopis nemad kaks korda järjest skoorida, mistõttu kujunes mängu lõpp üsnagi närvide mänguks. Siiski suutsime neid taltsutada ja alustasime hooaega hea võiduga,» rääkis Klavan.

Oma võimalikust algkoosseisus jätkamisest rääkides ütles keskkaitsja, et ta küll nautis väga möödunud mängu, kuid tal pole õrna aimugi, kas leiab end järgmises kohtumises samuti 11 parema mehe seast. «Minu jaoks on olulisem meeskonna edu. Kui peatreener otsustav, et parem on, kui keegi teine mängib, siis ma sellega ka nõustun. Ent selline asjade käik tähendaks mulle, et peaksin trennides rohkem vaeva nägema,» arutles ta. «Alati kaasatakse meeskonda sel hetkel parimat vormi omavad mehed,» sõnas Klavan lõpetuseks.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles