Konkurentidele tekitab brittide edu trekisõidus küsimusi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Trott on Rio olümpialt võitnud kaks kuldmedalit
Laura Trott on Rio olümpialt võitnud kaks kuldmedalit Foto: ODD ANDERSEN/AFP

Suurbritannia trekikoondise edu Rio olümpiamängudel on tekitanud konkurentides kahtlusi. Otseselt sohitegemises neid ei süüdistata, kuid äärmiselt kahtlaseks peetakse nende edu sellegipoolest.

Britid on Rios trekisõitu täielikult valitsenud, võites kokku 11 medalit, millest kuus on kuldsed. Medalitabelis on järgmine Saksamaa, kellel on ette näidata kuld ja pronks. Kokku on trekisõidus medaleid kogunud 14 erinevat riiki.

Nelja aasta tagune austraallasest olümpiavõitja Anna Meares seab brittide edu aususe kahtluse alla. «Nad on olnud fenomenaalsed ning see paneb kukalt kratsima. Kuidas nad võidavad nii palju medaleid, kui nad ei osalenud paljudel aladel isegi maailmameistrivõistlustel,» küsis Meares.

«See on olnud raske, sest tulin siia tugevate esituste pealt ning olen olnud maailma tipus mitmeid aastaid. Olümpial pole aga võimalik selle riigiga võistelda. Nad on Rios väga head ning ma pole päris kindel, kuidas nad seda suudavad. Nende edu ei tekita küsimusi mitte ainult Austraalia koondisele, vaid ka sakslastele ja prantslastele,» jätkas Meares.

Ka Saksamaa trekisõitja Kristina Vögel, kes on Riost võitnud kuld- ja pronksmedali, seadis brittide suurepärase vormiajastuse kahtluse alla. «Nad on viimastel aastatel olnud kahuriliha, kuid nüüd nad tulevad ning võistlevad niivõrd kõrgel tasemel. Ei taha küll kedagi milleski süüdistada, kuid see on väga kahtlane,» ütles Vögel.

Prantsusmaa sprinterite treener Laurent Gane jagab eelkõnelejate arvamust. «Edu retsepti tuleb küsida meie naaberriigi sportlastelt, sest mina ei saa sellest aru. Ma ei tea, mida nad teevad, aga ma väga sooviksin seda teada. Nad ei suuda mitte millegi erilisega nelja aasta jooksul silma paista, kuid olümpial on kõikidest klassi võrra kõrgemal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles