Mägi: tähtis oli vältida tunnet, et rong on läinud

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi
Rasmus Mägi Foto: Tairo Lutter

Rio olümpial 400 m tõkkejooksus viimase, kaheksanda mehena finaali jõudnud Rasmus Mägi pidi viimast poolfinaali vaadates elama üle ärevaid hetki.

Võimalus, et selle jooksu kolmas mees on temast kiirem ja lõkkab ta finaalist välja, püsis viimaste meetriteni. «Jooksu vaadates läks mul enda aeg meelest ära, seepärast oli raskem,» tunnistas ta ja lisas kohe, et finaalipääs tekitas ikkagi väga hea tunde. 

Mägi oli teises poolfinaalis 48,64ga neljas. Igast poolfinaalist pääses finaali kaks esimest, lisaks veel kokku kaks paremat aega. Kuna teine jooks oli esimest kiirem, püsiski Mägi enne viimast poolfinaali finaali kursil. Ja jäigi sinna – järgmine mees kaotas talle lõpuks vaid ühe sajandikuga. 

«Tagasirgel oli natuke tugevam tuul vastu,» kirjeldas Mägi võistlusolusid. «Tundsin ennast küll tugevalt, kuid värskust polnud nii palju kui eile ja seepärast pidin hakkama varem kangutama. Oluline oli vältida tunnet, et rong on läinud. Kui isegi nii tundus, siis vältisin seda mõtet, et võib-olla on hilja.»

Mägi suutiski endale omaselt finišisirgel käiku lisada ja aktiivselt lõpuni joosta. 

400 m tj finaal joostakse Eesti aja järgi neljapäeval kell 18. «See on uus jooks, kuhu tuleb minna julgelt ja enesekindlalt,» sõnas Mägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles