Kolmekordne kullavõitja kaotas olümpial esmakordselt, brasiillannad finaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agatha ja Barbara (esiplaanil) rõõmustavad: ameeriklannad Kerry Walsh-Jennings ja April Ross on löödud.
Agatha ja Barbara (esiplaanil) rõõmustavad: ameeriklannad Kerry Walsh-Jennings ja April Ross on löödud. Foto: SCANPIX

Naiste rannavõrkpallis pääses Rios ülipõneva poolfinaalmängu tulemusena olümpiafinaali Brasiilia paar Ágatha ja Bárbara, kes alistasid kodupubliku rõõmuks poolfinaalis 22:20, 21:18 ameeriklannad Kerri Walsh-Jenningsi ja April Rossi.

Walsh-Jennings, kes võitis koos eelmise partneri Misty May-Treanoriga kuldmedali nii Ateenas, Pekingis kui ka Londonis, kaotas seejuures olümpial esmakordselt. Veel enam – kolmedel eelmistel mängudel oli ta pidanud loovutama vastastele kokku vaid kaks geimi, nüüd tuli kaks lisaks.

«Hüplik,» sõnas Walsh-Jennings enda esituse kohta USA Today vahendusel, täpsustades seejärel: «Võitmiseks tuleb korralikult tõsta. Ma ei teagi, kui mitu ässa vastased mulle lõid – vist mõlemas geimis neli? See on andestamatu. Nii minu kui ka Aprili peale on sel turniiril väga ründavalt pallitud. Oleme seni vastuvõtuga hakkama saanud ja kraabib hinge, et see meil nüüd ei õnnestunud,» oli ameeriklanna enda suhtes kriitiline.

«Ilma tõsteta ei tee rannavõrkpallis midagi. See otsustaski mängu. Me ei saanudki ennast käima,» lisas ta. Ehkki Walsh-Jennings hindas ässade arvu valesti – brasiillannad lõid neid kogu mängu jooksul vaid viis –, kärises ameeriklannade mäng tõepoolest enim just tema vastuvõtu pealt. «Vastased pididki minu peale mängima. Kui näed nõrka kohta, ründad seda. Ma ei saanud tõstetega hakkama. Seda ei saa kuidagi välja vabandada.»

Finaal võinuks olla Brasiilia siseasi, kuid teises poolfinaalis alistasid sakslannad Laura Ludwig ja Kira Walkenhorst parima asetusega brasiillannad Larissa ja Talita 21:18, 21:12.

Agatha ja Barbara rõõmutants. FOTO: Scanpix
Agatha ja Barbara rõõmutants. FOTO: Scanpix Foto: ADREES LATIF/REUTERS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles