Galerii: Seimi konkurendi olümpia lõppes suure skandaali ja turvameeste kutsumisega (2)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mart Seimi suure konkurendi, Iraani medalilootuse Behdad Salimikordasiabi võistlus sai Rio tõstmishallis valusa lõpu, kui rebimise järel juhtinud ja kullakonkurentsis püsinud mees sai tõukamises nulli. Seejuures jättis viieliikmeline žürii üksmeelselt lugemata tema teise katse 245 kiloga, mida kolmest kohtunikust kaks olid algselt määrustepäraseks pidanud. Salimikordasiabi pidi kohe minema kolmandale katsele ega suutnud kangi enam üles saada.

Iraani delegatsiooni liikmed protestisid otsuse üle nii vihaselt, et korraldajad pidid nende talitsemiseks kohale kutsuma turvamehed. Salimikordasiabi treenereid ei rahuldanud žürii selgitus, et iraanlase vasak käsi ei olnud täiesti sirge, ning nad asusid žüriiliikmetega vaidlema, see on aga reeglitega keelatud.

«Olukord läks käest ja kutsusime turvamehed. See oli võistlusele kehv lõpp,» lausus Rahvusvahelise Tõstmisliidu esindaja Sam Coffa. Iraani koondise peatreeneri Sajjad Anoushrivani sõnul oli aga tegemist Iraani vastase salasobinguga.

Salimikordasiabi püstitas rebimises maailmarekordi ja haaras esikoha, ent tema nullile jäämise järel valitses võistlust Lasha Talakhadze. Grusiin püstitas kogusummas omakorda maailmarekordi ja võitis kuldmedali, ebaõnnestunud rebimise tagajärjel medalivõimalused kaotanud Mart Seim pidi leppima 7. kohaga.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles