Usain Bolt: tahan püstitada 200 meetri finaalis maailmarekordi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: SCANPIX

Kolmandat olümpiat järjest 100 meetri jooksus löömatuks jäänud Usain Bolt sõnas, et 200 meetri jooksus on tema eesmärgiks lüüa üle enda nimel olev maailmarekord.

Bolt jooksis 2009. aastal Ateenas peetud MMil rekordnumbriteks 19,19 sekundit, kuid sellel aastakümnel ei ole ta rekordajale lähedale jõudnud. Tänavu on tema parim tulemus sel distantsil 19,89 ning mullu jooksis ta 19,55. Kõige lähemale jõudis jamaicalane rekordile 2012. aastal, saades kirja 19,32. 

«Tulin siia võitma kolme kulda ja jooksma 200 meetri maailmarekordit. Olen mõistagi pettunud, kui see ei õnnestu,» lausus Bolt, kes kuulub ka Jamaica 4x100 meetri teatenelikusse.

200 meetri eeljooksust pääses Bolt poolfinaali alles 15. ajaga, ent võitis oma jooksu sellegipoolest väga rahulikult. Poolfinaalid peetakse Eesti aja järgi täna öösel kell 4.08, finaal on kavas ööpäeva jagu hiljem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles