Uibo: olen ebaõnnestumise tõttu järgmisel aastal näljasem

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Robert Saluri ja Maicel Uibo Rio olümpia meeste kümnevõistluses.
Karl Robert Saluri ja Maicel Uibo Rio olümpia meeste kümnevõistluses. Foto: Tairo Lutter

Suurte lootustega Rio olümpiamängude kümnevõistlusele tulnud Maicel Uibo sai avapäeval kuulitõukes nulli, kuid eestlase sõnul on vorm tegelikult hea ja lihtsalt halvad asjad langesid kokku.

«Ei oskagi midagi öelda. Tunne oligi hea,» rääkis Uibo, et enne võistlust öeldud sõnad vastavad ikkagi tõele. «Kõik asjad olid täna aga kuidagi vastupidi. Juhtusid kõik halvad asjad.»

Uibo sõnul ei põlenud ta Rios läbi ning varajane Brasiiliasse saabumine oli õige otsus.

Nulliga lõppenud kuulitõuke kohta tõdes eestlane, et asjad lihtsalt ei klappinud. «Katsed maandusid seal, kus maandusid,» sõnas ta. «Ei oska midagi öelda. See lööb ikka korra oimetuks, kui nelja aasta kõige tähtsamal võistlusel saad nulli.»

Järgmine hooaeg tuleb eestlasele võrreldes eelnevatega teistsugune, kuna ülikool on tema jaoks läbi. «Tuleb keskkonnamuutus. Neli aastat on ka ülikoolis olnud korralik andmine,» rääkis eestlane nelja USAs veedetud aasta kohta. Samas loodab ta ka edaspidi jätkata koostööd treeneri Petros Kyprianouga.

Uibo sõnul tuleb ta kindlasti ka homme rajale, sest olümpiavõistlus tuleb ikka lõpuni teha. «Äkki võtan mõne isikliku rekordi ikka välja,» avaldas Uibo lootust. «Vorm ei ole mul tegelikult reaalselt halb.»

Tulevikku vaatas eestlane helge pilguga. «Pole midagi öelda. Olen järgmine aasta selle võrra kindlasti näljasem. Ega ma karjääri lõpetama ei hakka,» sõnas 23-aastane Uibo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles