Balta: olen rahul, kuid hammas jäi verele

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta naiste kaugushüppe lõppvõistlusel
Ksenija Balta naiste kaugushüppe lõppvõistlusel Foto: Tairo Lutter

Rio olümpial naiste kaugushüppes 6. koha saanud Ksenija Balta tundis rahulolu, kuid tunnistas samas, et vahepeal tekkis tunne, et võib sellest võistlusest saada veelgi rohkem. «Hüppasin hooaja parima tulemuse, loomulikult olen rahul,» sõnas kolmandal katsel 6.79 hüpanud Balta. «Aga ma poleks õige sportlane, kui sellise võistluse käigus ei läheks hammas verele.» 

Balta püsis kogu võistluse esikuuikus ning kolmanda katsega kerkis neljandale positsioonile. Kui medalimängus osalenud naised hakkasid tegema seitsmemeetriseid hüppeid, langes ta tagasi 6. positsioonile. Ta üritas, kuid rohkemaks seekord jaksu polnud, kuid töö oli hästi tehtud.

«Tunnen, et natuke jäi minusse veel sisse. Vorm on tegelikult väga hea,» lausus Balta. «Tingimused olid hüppamiseks ideaalsed, kuid ma ei saagi loota, et ühe aastaga teen imet.»

Balta tegeles pikki aastaid vigastuste raviga ning tänavune hooaeg oli esimene, kus ta sai täiesti tervena võistelda. Ta tunnistas, et paremaks saamiseks, vajab ta veel võistlusi. «Mõned Teemantliiga etapid on veel jäänud, räägin mänedžeriga, kas mul on võimalik neile pääseda,» sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles