Ragbikoondise uus peatreener: Eestil on potentsiaali jõuda Euroopa tippu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ray Dickson
Ray Dickson Foto: Eesti Ragbi Liit

Esimese ühise treeningu järel ütles Eesti ragbikoondise uus peatreener Ray Dickson, et ta oli mõnda Eesti koondise mängijat varem mängimas näinud, kuid alles esimeses trennis sai treener aru, et tegemist teemantidega, mida on vaja veel vaid lihvida.

«Loomulikult tõsiselt lihvida. Esimene asi, mis kõige rohkem Eesti koondise puhul mind üllatas oli see, et mitte ükski mängija ei virisenud ega nurisenud minu trennikoormuse üle ning muljet avaldas see, kuidas mängijad üksteist edasi treenima ärgitasid ja toetasid,» kirjeldab Dickson oma esimest treeningut Eesti koondisega.

Dickson on pärit Uus-Meremaalt ning mänginud tosin aastat professionaalina erinevates Austraalia klubides. Oma tausta ja lõunapoolkeral mängitava ragbi toob treener kaasa ka Eesti koondise juurde.

«Treenima ja parandama peame paljusid asju, kõige olulisem on mehed vormi saada, et iga mängija oleks meeskonnale kasulik mitte aga pealtvaataja või ohukoht. Minu meetodid on kindlasti uudsed ja teistsugused, kui seda on senini olnud. Mina toon Eestisse selgelt lõunapoolkera stiili mängu, mis võiks Eesti koondisele sobida,» mainib treener.

2015. aastal Soome parimaks ragbitreeneriks valitud Dickson arvab, et Eesti koondisel on võimu ja väge, et jõuda Euroopas tippu. Olümpiale jõudmist aga enne 2032. aastat poleks mõistlik loota.

«Ma ei oleks siin, kui ma ei näeks Eesti poistel ja koondisel potentsiaali. Eestis on palju ragbimängijaid, kellel on oskuseid ja mängutarkust, see on selgelt kindlustunnet sisendav. Minu meelest oleme me võimelised võitma oma tulevasi vastaseid Euroopa Karikal. Need meeskonnad – Soome, Norra, Ungari ja Taani - ei ole meist tasemelt palju tugevamad. Mis aga puutub võimalusse pääseda meeskonnana  olümpiale, siis ehk alles 2032. aastal,» lisab Dickson.

Eesti koondise esimene mäng uue peatreeneri käe all toimub Tallinnas Kalevi staadionil 1. oktoobril kell 14, kui minnakse Euroopa Rahvaste Karika 2.divisjoni Põhjaregiooni mängus vastu Ungari koondisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles