Uue võimaluse saanud USA 4x100 naiskond jõudis finaali

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver medal winner, United States' Allyson Felix after the women's 400-meter final, during the athletics competitions of the 2016 Summer Olympics at the Olympic stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 15, 2016. (AP Photo/Matt Dunham)
Silver medal winner, United States' Allyson Felix after the women's 400-meter final, during the athletics competitions of the 2016 Summer Olympics at the Olympic stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 15, 2016. (AP Photo/Matt Dunham) Foto: MATT DUNHAM/AP

Rio olümpiamängude kergejõustikuvõistlustel läks 4x100 meetri teatejooksus nigelalt ühel suurfavoriidil USA-l, kes jäi teatepulga kukkumise tõttu oma eeljooksus viimaseks. USA koondis esitas protesti, mis järel anti neile uus võimalus finaali jõuda. Üksinda jooksnud teatenelik suutiski kirja saada aja 41,77, mis kindlustas neile finaalipääsu.

Eeljooksus läks USA-l nässu teine vahetus, kui Allyson Felix ei suutnud English Gradnerile teatepulka üle anda. Kordusest oli aga aru saada, et äparduse põhjustas kõrvalrajal jooksnud Brasiilia võistleja, kes põrkas Felixiga kokku.

USA andis sisse ka protesti ja Brasiilia diskvalifitseeritigi, aga ameeriklannasid see esialgu ei aidanud, sest lõpuprotokolli märgiti ka USA-le diskvalifitseerimine. Õige pea kohtunikud siiski muutsid oma otsust.

USA sai võimaluse üksinda joosta ning pidi ületama hiinlannade joostud tulemuse 42,70. Ameeriklannadel sellega probleeme ei tekkinud - aeg 41,77 oli kõigi jooksude parim. Finaali pääses seega Hiina asemel USA.

Finaali koosseis: Jamaika, Suurbritannia, Saksamaa, Ukraina, Nigeeria, Trinidad ja Tobago, Kanada ja USA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles