Mariel Gregor: Rio pisarad (2)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiarajatise taustal paistab favela.
Olümpiarajatise taustal paistab favela. Foto: AP/Scanpix

Olümpialinna Rio kaks palet vastanduvad siin igal sammul väga teravalt. Kui minna õhtupimeduses Suhkrupea mäe otsa, siis tundub mägine suurlinn tulede säras ilus ja võimas. Kui seda aga päevavalges teha, võib teel mäkke kohata pussitada saanud inimest. Sära puudub ja tänav tänava järel saab näha kõige ehedamat vaesust. Kui bussidega võistluspaikadesse sõidame, palistavad teeääri kilomeetrite kaupa kohutavas seisukorras olevad favela’d. Teisel pool teed on aga elamiskõlblikud majad.

Kui raha on, saad minna tasulisse erakooli, mis tagab hiljem pääsu ülikooli (kus õppimine on tasuta). Kui erakooli eest maksta ei jaksa, oled määratud teistsugusele elule.

Võib tunduda, et liigagi palju on Rio mängudel toimuva üle kurdetud, virisetud ja Brasiilia suurlinna maapõhja neetud. Aga praeguseks teavad isegi Brasiilia enda sportlased, et see jääb Lõuna-Ameerika riigile viimaseks korraks olümpiamänge korraldada.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles