Jõhkrad päevad tõid Mägile Rios rahuldustunde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi Rio olümpiamängude finaalis.
Rasmus Mägi Rio olümpiamängude finaalis. Foto: Hendrik Osula/Ekspress Meedia

Rasmus Mägi kasutab Rio olümpiavõistluse päevi iseloomustades mitmel korral sõna «jõhker». Viis päeva on ta pidanud taluma ootust ja maksimaalset valmisolekut – juba päev enne esimest jooksu kvaliteetset soojendust tehes, eeljooksus, poolfinaalis ja lõpuks ka finaalis endast kõik andes. «Seda kõike arvestades teha finaalis hea jooks… see tekitab rahuldust,» sõnas 48,40ga Eesti rekordi püstitanud ja finaaljooksu 6. kohaga lõpetanud mees.  

See oli vaieldamatult Eesti kergejõustiku viimaste aastakümnete suurim jooks – ikkagi 36-aastase vaheaja järel esimene eestlane olümpiamängude jooksuala finaalis. Mägi ise ei suutnud leida selget vastust küsimusele, kas olümpia 6. koht kaalub üles kaks suve tagasi Zürichi EMil saadud hõbemedali. Ta sõnas: «Nüüd mõteldes saan ma sellest väga selgelt aru, et ükskõik millisel mehel on võimalus olümpiamängude finaalis joosta alles nelja aasta pärast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles