Brasiilia olümpiasangar on kolmel korral surmasuust pääsenud

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isaquias Queiroz dos Santos Rio olümpial.
Isaquias Queiroz dos Santos Rio olümpial. Foto: SCANPIX

Olümpiamängudel saavad tihtilugu tähelepanu sportlased, kes lisaks suurtele saavutustele on elu jooksul pidanud üle elama ka suuri tagasilööke. Rio mängudel on kodupubliku üheks lemmikuks kerkinud kanuusõitja Isaquias Queiroz dos Santos, kes võitis 1000 m distantsil hõbemedali ja 200 m sõidus pronksmedali. 22-aastase mehe teeb aga eriliseks tõik, et ta oli juba kümnendaks eluaastaks üle elanud kolm rasket vahejuhtumit, mis oleksid võinud halvemal juhul lõppeda surmaga.

Kolmeaastaselt kukkus Queiroz keevasse vette ning suur osa tema kehast oli õnnetuse järel kaetud villidega.

Kaks aastat hiljem sattus ta Kirde-Brasiilias inimröövlite küüsi. Noore poisi õnneks vabastati ta siiski peagi ning toimetati ema juurde tagasi. Samal aastal suri ka Queiroze isa.

Kümneaastaselt ronis praegune tippsportlane puu otsa, et teha lähemalt tutvust seal lebanud maoga. Noormehe õnnetuseks kukkus ta aga nii õnnetult puu otsast alla, et ta kaotas lõpuks ühe neeru.

22-aastaselt on brasiillane nüüd aga kahekordne olümpiamedalist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles