Video: pool vastasmeeskonda läbi peksnud hokimängija sai eluaegse võistluskeelu (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Damir Rõspajev vasakul
Damir Rõspajev vasakul Foto: Alexei Danichev/Sputnik

Jäähokiliiga KHL määras Astana Barõse hokimängijale Damir Rõspajevile eluaegse võistluskeelu. Põhjuseks oli mehe vägivaldne käitumine hokiväljakul.

Augusti alguses toimunud hooajaeelsel kohtumisel Barõse ja Pekingi Red Stari vahel leidis aset kaklus, kus Rõspajev võttis esialgu ette pool väljakul olnud vastasmeeskonna mängijatest, seejärel siirdus aga vahetusmeestele keretäit andma.

«KHL on intsidendi üle vaadanud ning teinud vastavalt sellest ka otsuse. Võttes arvesse Rõspajevi vägivaldse käitumise ajalugu  otsustas liiga määrata mängijale eluaegse võistluskeelu,» teatas liiga vastavas avalduses.

Samas on nii klubil kui mehel võimalus otsus edasi kaevata. «Kui üksteisega kaklevad jää peal võrdsed sportlased, on kaklemine hokis lubatud. Kuid selline märatsemine, mida näitas Damir Rõspajev mängus Red Stariga, on lubamatu. Töötame selle nimel, et teha liigat populaarsemaks erinevates regioonides, kuid Rõspajevi tegu jätab hokile negatiivse kuvandi,» kirjutati avalduses.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles