Galerii: USA suutis vahet hoida ning mängib taas olümpia finaalis

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rio olümpiamängude meeste korvpalliturniiri esimeses poolfinaalis kohtusid omavahel eelmise olümpia finalistid Hispaania ja USA. Finaali sammusid poolfinaali eel favoriitidena platsile astunud ameeriklased, kelle võidunumbriteks kujunesid 76:82 (39:45).

Üleplatsimeheks kerkis aga vanameister Pau Gasol 23 punktiga, keda toetas 11 silmaga Sergio Rodriguez. Ameeriklaste parimana viskas 22 punkti Klay Thompson ning Kevin Durant ja Kyrie Irving lisasid vastavalt 14 ja 13 silma.

Teises poolfinaalis mängivad Eesti aja järgi kell 1 algavas kohtumises Austraalia ning Serbia koondised.

Enne mängu:

Samad meeskonnad läksid vastamisi ka neli aastat tagasi toimunud Londoni olümpiamängude finaalis ja siis sai USA raske 107:100 võidu. Tänavust turniiri alustas Hispaania ootamatult kehvalt, kui kaotas kaks esimest kohtumist Horvaatiale ja Brasiiliale. Seejärel suudeti end koguda ja alagrupist siiski teisena edasi minna. Veerandfinaalis võitis Hispaania 92:67 Prantsusmaad.

USA püsib turniiril küll võitmatuna, kuid mitmed koondised on suurfavoriidile hambaid näidanud. Austraaliat võideti kümne, Serbiat ja Prantsusmaad kolme punktiga. Veerandfinaalis purustati Argentina aga 105:78.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles