Võimas mäng viis Serbia olümpiafinaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Serbia korvpallikoondis alistas olümpiaturniiri poolfinaalis Austraalia 87:61 ning mängib finaalis tiitlikaitsja USAga.

Serblased alustasid kohtumist võimsalt – avaveerand võideti 16:5, poolaeg aga 35:14. Austraalia kehva ründemängu iseloomustab avapoolajal tõsiasi, et vabaviskejoonele ei pääsetud kordagi.

Teisel poolajal mäng küll võrdsustus, kuid Austraalia ei suutnud avapoolajal sisse lastud suurt vahet tagasi mängida. Mängu parim oli Serbia koondise tagamängija Miloš Teodosić, kes kogus 22 mänguminutiga 22 punkti.

Austraalia parimad olid 13 punkti visanud Patrick Mills ning Brock Motum. Turniiril varasemalt hästi silma paistnud Matthew Dellavedova hoiti täna kolme punkti peal.

Austraalia mängib pronksimängus Hispaaniaga, mis algab pühapäeval kell 17.30. USA ja Serbia otsustavad olümpiavõitja pühapäeval kell 21.45 algavas kohtumises.

Enne mängu:

Austraalia läbis alagrupifaasi nelja võidu ja ühe kaotusega. Ainus kaotus saadi kolmandas voorus, kui tunnistati USA paremust numbritega 88:98. Veerandfinaalis võeti Leedu üle suur 90:64 võit.

Serbia sai alagrupist edasi kahe võidu ja kolme kaotusega. Muuhulgas tunnistati seal ka Austraalia 80:95 paremust. Veerandfinaalis saadi magus 86:83 võit naabri Horvaatia üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles