Tuhanded vabatahtlikud põgenevad olümpialt: töötad kaks nädalat jutti, süüa saad nagu hiir

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio vabatahtlikud.
Rio vabatahtlikud. Foto: SCANPIX

Käimasolevatel olümpiamängudel Rio de Janeiros kasutatakse kordades rohkem vabatahtlikke kui varasematel mängudel. Sest nii saab raha kokku hoida. Paljud asjad ongi seeläbi odavamalt tehtud saadud, ent nüüd on korraldajate ees uus probleem: vabatahtlikud lahkuvad massiliselt olümpialt. Põhjuseks ülipikad järjestikused tööpäevad ning vähene söök.

«Paljud vabatahtlikud on siit lahkunud, sest nad pidid kaks nädalat järjest puhkuseta töötama. Graafikud olid täiesti ebanormaalsed. Ja paljud lahkusid, sest ei saanud piisavalt süüa: öeldi, et töötate kaheksa-üheksa tundi ja saate selle aja sees vaid ühe väikese snäki,» kirjeldas olukorda üks selline vabatahtlik, Luis Moreira Kanda telekanali CBC vahendusel. «Organiseerimiskomitee kasutab vabatahtlikke tasuta tööjõuna, et oma kukruid täita.»

«Kohale palutakse tulla väga vara ja kui käes on aeg tööpäev lõpetada, ei lasta meid koju,» ütles teine vabatahtlik.

50 000 Rio mängudele appi tulnud vabatahtlikust oli praeguse seisuga alles ainult umbes 35 000, ent korraldajate sõnul see suur probleem ei ole. «See arv võimaldab meil asjad tehtud saada. Selle võimalusega, et osa vabatahtlikke ühel hetkel enam tööpostile ei tule, olime me algusest peale arvestanud,» sõnasid korraldajad New York Daily Newsi vahendusel.

Suurem osa lahkujatest töötasid olümpial võistlusareenidelt eemal: juhatasid inimesi staadionitele ja bussidele.

Vabatahtlikud, kes saavad sportlaste läheduses töötada, on enamjaolt rahul. «Need sportlased, kes siin võistlevad, pole lihtsalt sportlased, vaid pooljumalad,» ütleb trekisõidu juures töötav vabatahtlik Ivo Siebert ja kinnitab, et tema ei kurda millegi üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles