Taaramäe homme algava Vuelta eel: enam pikka pidu pole

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe Katjuša särgis.
Rein Taaramäe Katjuša särgis. Foto: SCANPIX

Eesti profirattur Rein Taaramäe (Katjuša), kes alustab homme Hispaania velotuuri Vuelta, võttis lühidalt oma Facebooki postituses kokku tuurile eelnenud ettavalmistusperioodi ning pani paika selged eesmärgid.

«Vaim on valmis, füüsiline pool valmis paberite järgi. See tähendab, et kõik, mis plaanis, sai teoks. Seekord tõesti punnisin igast otsast, igast asendist, maksimaalselt. Eks näis, mis välja kukub. Enesetunne pole viimasel ajal hea olnud. Tunnen, et jõudu kuidagi napib. Muidugi olen mõne kilogrammi jagu kiitsakam, eks pikk hooaeg seljataga ja rasva on läinud maha, kuid ilmselt on kulunud ka lihast. Seega sealt see maksimaalne jõu puuduse tunne võib ka tulla. Kui keha on piisavalt ergas, siis elan üle. Vähem lihast tähendab ka vähem vajaminevat hapnikut, nii et mägedes võib see kasuks tulla, sest suur lihas kaalub ja langetab ka hapnikutarbimist,» analüüsis Taaramäe.

«Olen väga õnnelik, et meeskond mind Hispaania suurtuurile peale pani. Tuleb kihvt kolm nädalat! Minu soov oleks kuidagi üks etapp ära nihverdada, kuid esialgu võtan etapi korraga ja katsun esimestega sammu pidada. Kui stabiilne suudaksin olla, siis miks mitte ka kokkuvõtte poole vaadata. Kurat, just avastasin, et stardin kümnendal suurtuuril. Tahest tahtmata hakkad mõtlema, et enam pikka pidu ju polegi...» tunnistas ta lõpetuseks.

Suurtuur algab homme meeskondliku eraldistardiga (27,8 km).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles