Fotod: tippkäija tegi Rios võistluse ajal püksi ja kukkus kokku, kuid jõudis esikümnesse (6)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olümpiamängudel on üks raskemaid alasid 50 km käimine ning see sai tõestust ka täna Rios. Kõige rängemad üleelamised olid võistluse 7. kohaga lõpetanud prantslasel Yohann Dinizil.

Tugeva kõhuvaluga startinud prantslane ei suutnud umbes võistluse kümnendal kilomeetril enam valuga võidelda ja oli sunnitud end võistluse käigus kergendama, kirjutab NBC.

Hiljem kukkus prantslane ka kokku, kuid üllatuslikult jätkas ta seejärel ikkagi võistlust ja tuli seitsmendana üle finišijoone.

Uuringute teatel ei ole sarnased vahejuhtumid maratonijooksjate ja käijate jaoks harukordsed ning umbes 71 protsenti sportlastest võivad võistluse ajal kannatada kõhukrampide ja kõhulahtisuse käes.

50 km käimises võitis kuldmedali slovakk Matej Toth, kes edestas 18 sekundiga austraallast Jared Tallentit ning 40 sekundiga kanadalast Evan Dunfeed. Diniz kaotas võitjale 5.45.

38-aastane Diniz on kolmekordne Euroopa meister (2006., 2010. ja 2014. aastal) ja 2007. aasta Osaka MM-hõbe.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles